بیوگرافی عباس عراقچی – Abbas Araghchi

سید عباس عراقچی، متولد ۱۴ آذر ۱۳۴۱، دیپلمات و سیاستمدار ایرانی است که از سال ۱۴۰۳ در سمت وزیر امور خارجه کشور فعالیت می‌نماید. در ادامه این نوشته با وب سایت دانستنی های ورزشی  همراه باشید.

نام سید عباس عراقچی
تولد ۱۴ آذر ۱۳۴۱
محل تولد تهران
ملیت ایران
سمت فعلی شصت و هفتمین وزیر امور خارجه
تعداد فرزندان  ۴

عباس عراقچی کیست

نام کامل: سید عباس عراقچی

متولد: ۱۴ آذر ۱۳۴۱

محل تولد: تهران

عباس عراقچی چه کسی هست

دیپلمات و سیاستمدار ایرانی است که در سال ۱۴۰۳ توسط رئیس جمهور مسعود پزشکیان به عنوان وزیر امور خارجه ایران منصوب شد.

عباس عراقچی ملیت

ملیت او ایرانی است.

اصالت عباس عراقچی

عباس عراقچی اصالتاً اصفهانی است.

سن عباس عراقچی

عباس عراقچی ۶۲ ساله است.

زندگینامه عباس عراقچی

زندگینامه عباس عراقچی

عباس عراقچی تحصیلات خود را در رشته روابط بین‌الملل از دانشکده روابط بین‌الملل وابسته به وزارت امور خارجه آغاز کرد. او سپس در مقطع کارشناسی ارشد، علوم سیاسی را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ادامه داد و در نهایت موفق به اخذ دکترای اندیشه‌های سیاسی از دانشگاه کنت در انگلستان شد.

پیش از ورود رسمی به عرصه دیپلماسی، عراقچی در دوران جنگ ایران و عراق، به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. پس از پایان جنگ، در سال ۱۳۶۷ به وزارت امور خارجه پیوست و فعالیت حرفه‌ای خود در دستگاه دیپلماسی کشور را آغاز کرد. وی از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ به عنوان سفیر ایران در فنلاند فعالیت کرد و سپس در فاصله سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن بود.

در سال ۱۳۹۲، عباس عراقچی به مدت چهار ماه به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه فعالیت داشت. همچنین در همان سال تا سال ۱۳۹۶، سمت معاونت حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه را بر عهده گرفت و در این دوره به عنوان یکی از اعضای کلیدی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران شناخته شد.

زندگی عباس عراقچی

در سال ۱۳۹۲، عباس عراقچی برای مدت چهار ماه در دولت دهم، به عنوان سرپرست سخنگوی وزارت امور خارجه منصوب شد. پس از آن، از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶، به عنوان معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه فعالیت داشت و همزمان یکی از اعضای اصلی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران بود.

با تغییر ساختار وزارت امور خارجه، او از ۲۷ دی ۱۳۹۶ تا ۲۳ شهریور ۱۴۰۰، سمت معاون سیاسی وزارت خارجه را بر عهده داشت. پس از پایان این دوره، در دولت سیزدهم، به عنوان مشاور عالی وزیر خارجه، عضو انجمن ملی دیپلماسی و دبیر شورای راهبردی روابط خارجی فعالیت کرد.

از سال ۱۴۰۳ تاکنون، عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دولت چهاردهم در حال خدمت است.

عباس عراقچی زندگی نامه

عباس عراقچی پیش‌تر به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه، معاون وزیر در امور آسیا و اقیانوسیه، و سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن از اسفند ۱۳۸۶ تا مهر ۱۳۹۰ فعالیت داشت. پس از بازسازی ساختار وزارت امور خارجه، او از یکم بهمن ۱۳۹۶ تا ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ مسئولیت معاونت سیاسی این وزارتخانه را بر عهده داشت.

بیوگرافی عباس عراقچی

بیوگرافی عباس عراقچی

عباس عراقچی در چهاردهم آذر ۱۳۴۱ در تهران به دنیا آمد، هرچند اصالتاً اهل اصفهان است. پدربزرگ وی تاجر فرش بود و پدرش نیز همین حرفه را دنبال می‌کرد، اما در میانسالی فوت کرد. عراقچی در سن ۱۷ سالگی پدرش را از دست داد. اطلاعات دقیقی درباره مادر او در دست نیست.

کودکی عباس عراقچی

سید عباس عراقچی در ۱۴ آذر ۱۳۴۱ در تهران و در یک خانواده سنتی به دنیا آمد. او در خیابان بهار، نزدیک پیچ شمیران و هفت‌تیر، دوران کودکی و نوجوانی خود را سپری کرد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را به پایان رساند. در ۱۷ سالگی، پدرش را از دست داد و این حادثه تأثیر قابل توجهی بر زندگی او گذاشت.

نوجوانی عباس عراقچی

در سال ۱۳۵۸، پس از دریافت دیپلم، به دلیل تعطیلی دانشگاه‌ها و شروع جنگ تحمیلی، به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و در جبهه‌های جنگ فعالیت کرد. پس از پایان جنگ، در سال ۱۳۶۴ در آزمون ورودی دانشکده وزارت خارجه پذیرفته شد و تحصیلات دانشگاهی خود را آغاز کرد. در سال ۱۳۶۸، از سپاه جدا شد و فعالیت حرفه‌ای خود را در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.

خانواده عباس عراقچی

عباس عراقچی دارای سه خواهر و سه برادر است. خانواده‌ای سنتی دارد که بسیاری از اعضای آن، در پیوند با مسیر پدربزرگ‌شان، وارد حوزه تجارت شده‌اند و در این عرصه فعالیت می‌کنند. در مورد وضعیت شغلی برخی اعضای خانواده و خویشاوندان او نیز مطالبی عنوان شده است.

برادران عباس عراقچی

برادران عباس عراقچی

یکی از برادران بزرگ‌تر عباس عراقچی عضو هیئت‌رئیسه اتحادیه صادرکنندگان است و برادر دیگر او در اتحادیه فروشندگان فعالیت دارد. همچنین، سید احمد عراقچی، برادرزاده‌ وی، از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷ به عنوان معاون ارزی رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشغول به کار بوده است.

پدر عباس عراقچی

سید مرتضی عراقچی، پدر عباس عراقچی، که سابقاً معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و از اعضای تیم مذاکره‌کننده ایران با گروه ۵+۱ بود، امروز برای شرکت در انتخابات اتاق بازرگانی ثبت‌نام کرد.

تحصیلات عباس عراقچی

کارشناسی روابط بین‌الملل از دانشکده روابط بین‌الملل وزارت خارجه.
کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی.
دکترای اندیشه‌های سیاسی از دانشگاه کنت انگلستان (۱۹۹۶).

عباس عراقچی بیوگرافی

در وضعیتی که در میان برخی مسئولان کشور، شاهد استفاده نادرست از واژگان، تلفظ نادرست و ضعف در تسلط بر زبان انگلیسی هستیم، انتشار ویدیویی از عباس عراقچی در فضای مجازی توجه‌ها را جلب کرده است؛ ویدیویی که نشان می‌دهد او با تسلط و دقت بالا به زبان انگلیسی صحبت می‌کند. او همچنین به زبان عربی نیز مسلط است.

با توجه به جایگاه مقامات عالی‌رتبه در عرصه دیپلماسی و ارتباطات بین‌المللی، انتظار می‌رود که در حداقل نمرات متوسط آزمون‌هایی مانند تافل یا آیلتس، در زبان انگلیسی توانایی داشته باشند؛ چرا که بروز اشتباهات زبانی در مجامع رسمی بین‌المللی، قابل قبول و توجیه‌پذیر نیست.

زندگی شخصی عباس عراقچی

زندگی شخصی عباس عراقچی

او از خانواده‌ای سنتی بزرگ شده است و دارای سه خواهر و سه برادر است که بیشتر در حوزه تجارت فعالیت دارند. پدربزرگ او تاجر فرش بود و پدرش زمانی که عباس ۱۷ ساله بود، درگذشت. زندگی شخصی عراقچی نسبتاً خصوصی است: او قبلاً با بهاره عبداللهیان ازدواج کرده و از این رابطه سه فرزند (دو پسر و یک دختر) دارد. پس از آن، با آرزو احمدوند ازدواج کرد و گفته می‌شود حاصل آن یک فرزند دیگر نیز است. علاوه بر این‌ها، برادر بزرگ‌تر او یکی از اعضای هیئت‌رئیسه اتحادیه صادرکنندگان و برادر دیگرش عضو اتحادیه فروشندگان است، و سید احمد عراقچی، برادرزاده‌اش، از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷ به‌عنوان معاون ارزی رئیس کل بانک مرکزی ایران فعالیت داشته است.

همسر اول عباس عراقچی

بهاره عبداللهیان، همسر سابق عباس عراقچی است که چند سال پیش با یکدیگر ازدواج کردند اما این زندگی دوام نداشت و منجر به جدایی شد، هرچند از این رابطه سه فرزند (دو پسر و یک دختر) دارند.

بهاره عبداللهیان

بهاره عبداللهیان، دختر علی عبداللهیان، از چهره‌های سرشناس اتاق بازرگانی و نزدیک به حزب موتلفه اسلامی است. برخلاف زمینهٔ سیاسی و اقتصادی خانواده‌اش، راه متفاوتی را در هنر برگزید و نقاش رنگ روغن است. در دوران سفارت عباس عراقچی در ژاپن، نمایشگاهی از آثارش در توکیو برگزار کرد.

همسر دوم عباس عراقچی

بعد از جدایی از همسر اول، عباس عراقچی با خانمی به نام آرزو احمدوند ازدواج کرد. اخیراً تصاویری از او در کنار یک خانم در حال بازدید از بازارچه خیریه انجمن دیپلماتیک بانوان وزارت امور خارجه منتشر شده است که بسیاری او را همسر دوم این شخصیت سیاسی می‌دانند.

فرزندان عباس عراقچی

عباس عراقچی و همسر اولش، بهاره عبداللهیان، دارای دو پسر و یک دختر هستند و از این زندگی مشترک، یک نوه هم دارند. پس از جدایی از همسر اول، عراقچی با خانم آرزو احمدوند ازدواج کرد و گفته می‌شود این زوج دارای یک فرزند خردسال هستند.

اطلاعات عباس عراقچی

سمت فعلی: وزیر امور خارجه ایران

زندگی سیاسی عباس عراقچی

زندگی سیاسی عباس عراقچی

عباس عراقچی پیش‌تر به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه، معاون این وزارتخانه در امور آسیا و اقیانوسیه و سفیر ایران در ژاپن از اسفند ۱۳۸۶ تا مهر ۱۳۹۰ فعالیت کرده است. پس از بازسازی ساختار وزارت امور خارجه، او از اول بهمن ۱۳۹۶ تا ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ به عنوان معاون سیاسی این وزارتخانه خدمت کرده است.

در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، پس از ثبت‌نام رامین مهمانپرست به عنوان نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، عراقچی با نوشتن نامه‌ای به علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه وقت، درخواست کناره‌گیری از سمت سخنگویی داد. پس از آن، او به عنوان سخنگوی جدید وزارت امور خارجه منصوب شد. کمتر از چهار ماه بعد، در ۷ شهریور ۱۳۹۲، مرضیه افخم جایگزین او شد و در ۱۳ شهریور همان سال، با حکم محمدجواد ظریف، عراقچی به سمت معاون حقوقی و امور بین‌الملل این وزارتخانه منصوب گردید.

پس از امضای برجام، عباس عراقچی نشان لیاقت و مدیریت را از رئیس‌جمهور دریافت کرد.

زندگی اجتماعی عباس عراقچی

عراقچی از سال ۱۳۷۷ به عضویت هیئت تحریریه مجله «سیاست خارجی» درآمد و در همان سال‌ها تا ۱۳۷۹، سردبیر این مجله بود. همچنین، در سال ۱۳۸۴ به‌عنوان پژوهشگر برگزیده وزارت امور خارجه شناخته شد و در سال ۱۳۸۵ نیز به مدت یک سال عضو هیئت تحریریه «همشهری دیپلماتیک» بود.

زندگی اجتماعی عباس عراقچی

عراقچی از سال ۱۳۷۷ به عضویت هیئت تحریریه مجله «سیاست خارجی» درآمد و در همان سال‌ها تا ۱۳۷۹، سردبیر این مجله بود. همچنین، در سال ۱۳۸۴ به‌عنوان پژوهشگر برگزیده وزارت امور خارجه شناخته شد و در سال ۱۳۸۵ نیز به مدت یک سال عضو هیئت تحریریه «همشهری دیپلماتیک» بود.

پیج اینستاگرام عباس عراقچی

آدرس پیج عباس عراقچی در شبکه اجتماعی اینستاگرام: araghchi@

توییتر عباس عراقچی

آدرس پیج عباس عراقچی در شبکه اجتماعی توییتر:  araghchi@

آمار عباس عراقچی

عنوان شغلی دوره مسئولیت رئیس‌جمهور
وزیر امور خارجه (شصت‌وهفتمین) از ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ مسعود پزشکیان
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ۲۷ دی ۱۳۹۶ – ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ حسن روحانی
سخنگوی وزارت امور خارجه (سرپرست) ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ – ۶ شهریور ۱۳۹۲ محمود احمدی‌نژاد
سفیر ایران در ژاپن ۱۴ دی ۱۳۸۶ – مهر ۱۳۹۰ محمود احمدی‌نژاد
سفیر ایران در فنلاند و استونی ۲۸ آذر ۱۳۷۸ – ۱۵ شهریور ۱۳۸۲ سید محمد خاتمی

سوابق شغلی سید عباس عراقچی

سوابق شغلی سید عباس عراقچی

– وزیر خارجه ۱۴۰۳
– دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ۱۴۰۰–۱۴۰۳
– معاون سیاسی وزیر خارجه ۱۳۹۶–۱۴۰۰
– معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر خارجه ۱۳۹۲–۱۳۹۶
– سخنگوی وزارت امور خارجه (از اردیبهشت ۱۳۹۲ تا شهریور ۱۳۹۲)
– سفیر ایران در ژاپن (از ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰)
– معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه (از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶)
– رئیس دانشکده روابط بین‌الملل (از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۴)
– رئیس اداره اول اروپای غربی وزارت امور خارجه (از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۳)
– سفیر ایران در فنلاند و سفیر اکریدته استونی (از ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲)
– مدیرکل مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی (از ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۸)
– سردبیر فصلنامه سیاست خارجی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی (از ۱۳۷۸)
– معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی (از ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۸)
– رئیس مرکز مطالعات خلیج فارس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی (از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۷)
– معاون سفیر ایران در سازمان همکاری اسلامی (۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶)
– معاون اداره مجامع اسلامی، منطقه‌ای و غیرمتعهدهای وزارت امور خارجه (از ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۲)
– کارشناس بین‌الملل وزارت امور خارجه (از ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۰)

فعالیت‌های علمی عباس عراقچی

– رتبهٔ اول پژوهشگر برگزیدهٔ وزارت امور خارجه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (۱۳۸۴)
– عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین‌الملل با رتبهٔ استادیاری (از ۱۳۸۴ تاکنون)
– استاد مدعو دانشگاه توکیو (از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹)
– عضو شورای راهبردی سیاست خارجی وزارت امور خارجه (از ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۰)
– عضو کمیسیون علوم اجتماعی و تربیتی شورای پژوهش‌های علمی کشور (۱۳۷۸)
– سردبیر فصلنامه سیاست خارجی (از ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹)
– عضو هیئت تحریریهٔ فصلنامه سیاست خارجی (از ۱۳۷۷ تاکنون)
– عضو هیئت تحریریهٔ فصلنامه همشهری دیپلماتیک (از ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۶)
– رئیس هیئت مدیره انجمن دوستی ایران و فنلاند (از ۱۳۸۵ تاکنون)
– عضو هیئت رئیسه فدراسیون نابینایان و کم بینایان (از ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲)
– تدریس در دانشکده روابط بین‌الملل، دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و دانشگاه عالی دفاع ملی (از ۱۳۷۵ تاکنون)
– استاد دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه

کتاب‌های عباس عراقچی

– دیپلماسی آب‌های فرامرزی و نظام بین‌الملل: درس‌هایی برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، نشر وزارت امور خارجه ۱۳۹۵
– تروریسم و فضای مجازی در خاورمیانه، نشر پایتخت ۱۳۹۷
– راز سر به مهر: برجام؛ کوششی سترگ برای حقوق، امنیت و توسعه ایران، در شش جلد، نشر مؤسسه اطلاعات ۱۴۰۰
– دیپلماسی آب و لزوم برون‌رفت از وضعیت بحران، نشر وزارت امور خارجه ۱۴۰۱
– ایران تایشی؛ خاطرات سید عباس عراقچی، سفیر ایران در ژاپن، نشر مؤسسه اطلاعات ۱۴۰۱
– قدرت مذاکره، نشر مؤسسه اطلاعات ۱۴۰۲: در این کتاب، سید عباس عراقچی شیوه‌های مذاکراتی خود در پرونده هسته‌ای ایران و تجربیاتش در مذاکرات هسته‌ای در اواخر دولت حسن روحانی را شرح داده است.

عراقچی در مذاکرات هسته‌ای

عراقچی در مذاکرات هسته‌ای

عراقچی در کنفرانس امنیتی مونیخ فوریه ۲۰۰۶

عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه در دولت یازدهم، پس از انتصاب محمدجواد ظریف از تاریخ ۱۹ مهر ۱۳۹۲ به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران پیوست. علاوه بر عراقچی، دیپلمات‌هایی مانند حمید بعیدی‌نژاد و داوود محمدنیا نیز به این تیم اضافه شدند. ریاست این هیئت بر عهده محمدجواد ظریف بود.

عراقچی و یوکیا آمانو در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ۲۸ اکتبر ۲۰۱۳

عباس عراقچی در تمامی مذاکرات دوجانبه ایران با گروه ۱+۵ حضور فعال داشت. در آخرین روز دور اول مذاکرات ژنو (۲۴ نوامبر ۲۰۱۳)، او با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود با عنوان «برخاستن دود سفید از مذاکرات ژنو»، موفقیت در دستیابی به توافق اولیه درباره برنامه هسته‌ای ایران را اعلام کرد. عراقچی تا پایان مذاکرات هسته‌ای و رسیدن به برنامه جامع اقدام مشترک، به عنوان مذاکره‌کننده ارشد در مذاکرات حضور داشت و پس از محمدجواد ظریف، دومین مقام ایرانی در تیم مذاکره‌کننده بود.

عراقچی در مذاکرات وین

پس از شروع مذاکرات برای احیای برجام، عباس عراقچی به عنوان رئیس تیم مذاکره‌کننده انتخاب شد و راهی وین، پایتخت اتریش، شد. اولین دور نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور معاونان و مدیران سیاسی وزرای امور خارجه ایران، آلمان، فرانسه، انگلستان، روسیه، چین و همچنین انریکه مورا، نماینده جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در تاریخ ۶ آوریل ۲۰۲۱ در وین برگزار گردید.

عراقچی تصدی وزارت امور خارجه

کاظم غریب‌آبادی، عراقچی و رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مهر ۱۴۰۳

در رسانه‌ها، عباس عراقچی به‌عنوان محتمل‌ترین گزینه برای وزارت امور خارجه در دولت چهاردهم مطرح شده بود. حضور او در مراسم تحلیف ریاست جمهوری این گمانه‌زنی‌ها را تقویت کرد. همچنین، انریکه مورا، دیپلمات ارشد اروپایی که برای مراسم تحلیف پزشکیان به ایران سفر کرده بود، با عراقچی دیدار داشت. در نهایت، عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه به مجلس معرفی شد.

در دومین روز بررسی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، عراقچی در مجلس حضور یافت و از برنامه‌های خود دفاع کرد. او در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و با کسب ۲۴۷ رأی از مجموع ۲۸۸ رأی مأخوذه، اعتماد نمایندگان را برای تصدی وزارت امور خارجه به دست آورد.

برجام و عباس عراقچی

برجام و عباس عراقچی

جان کری، دیپلمات آمریکایی، در کنار جواد ظریف و عباس عراقچی، تیر ۱۳۹۳

عباس عراقچی، یکی از مذاکره‌کنندگان اصلی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، از حامیان جدی این توافق بود. او در نشست تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران اعلام کرد که این مذاکرات منجر به ارتقای بلوغ سیاسی در کشور شده و بحث‌های گسترده و فعال در جامعه درباره موضوع هسته‌ای را به دنبال داشته است. عراقچی تأکید کرد که برجام نمادی از مقاومت مردم ایران در مقابل فشارها، تحریم‌ها و تهدیدهای نظامی است و توانست در یک جدال ۱۲ ساله، اراده ایران را تثبیت کند.

او افزود که تحریم‌های سخت در حوزه‌هایی چون انرژی، نفت و گاز، پتروشیمی، حمل‌ونقل و امور مالی به ایران وارد شده بود، اما پس از برجام وضعیت به حالت عادی بازگشت. همچنین برجام برنامه هسته‌ای ایران را که پیش‌تر بر اساس قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت ممنوع اعلام شده بود، به عنوان یک برنامه مشروع بین‌المللی با حق غنی‌سازی پذیرفته شده تبدیل کرد؛ امتیازی که کمتر کشوری موفق به کسب آن شده است.

دیپلماسی عباس عراقچی

مذاکرات هسته‌ای ایران در وین، تیر ۱۳۹۳

عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی، در نشستی در دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه درباره دیپلماسی گفت:
«همگان معتقدند که دیپلماسی راهی کم‌خطرتر و کم‌هزینه‌تر است؛ یعنی تا زمانی که دیپلماسی موثر باشد، کسی به سمت جنگ نمی‌رود. دیپلماسی مسیر امن‌تری برای حل اختلافات و مدیریت روابط میان کشورها است. کشورها تنها زمانی به جنگ روی می‌آورند که دیپلماسی کارآمدی خود را از دست بدهد یا هزینه دیپلماسی بیشتر از هزینه جنگ شود.»

عراقچی نامه

عراقچی در نامه خود اقدام تجاوزکارانه آمریکا در حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران (نطنز، اصفهان و فردو) در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۵ را نقض صریح حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد دانست و خواستار محکومیت شدید این اقدام توسط شورای امنیت شد. وی همچنین هشدار داد که چنین حملاتی پیامدهای فاجعه‌بار انسانی و زیست‌محیطی دارد و آمریکا باید در قبال حمایت از رژیم صهیونیستی پاسخگو باشد.

⏬مقالات پیشنهادی⏬

 بهترین والیبالیست های زنان جهان 2025 بهترین ورزش ها برای کاهش سطح قند خونجیدون سانچو در چلسی

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا