آسیب هایی خطرناک ورزش غیراصولی به زانو و ..

ورزش کردن برای سلامت بدن و تقویت عضلات بسیار مفید است اما ورزش اگر غیر اصولی باشد می تواند آسیب های جدی به بدن شما وارد کند. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

آسیب هایی خطرناک ورزش غیراصولی به زانو و ..

مهم ترین دلایل آسیب های ورزشی در بدن
ورزش کردن برای تقویت عضلات قلب و ریه و در کل سلامتی، مفید و موثر است اما انجام ورزش غیر اصولی عوارض منفی غیرقابل جبرانی برای بدن دارد . درست است ورزش نکردن خیانتی برای سلامتی جسم و روان است اما آسیب ورزش غیر اصولی بسیار بیشتر از ورزش نکردن است. در این بخش از ورزش و تناسب اندام شما را با آسیبهایی که ورزش غیر اصولی به بدن وارد می کند ، آشنا می کنیم.

آسیب هایی که ورزش غیر اصولی به بدن وارد می کند
آسیب ورزشی به دو گروه عمده تقسیم می شوند :

عوامل داخلی :
عوامل داخلی با ساختمان بدن مانند سن ، قدرت عضلانی و… در ارتباط است . آماده سازی بدنی و تمرینات ورزشی برخی از این عوامل را تغییر می دهند.

عوامل داخلی موثر بر آسیب های ورزشی :

افزایش دامنه حرکتی مفصل یا کاهش آن به طور مادرزادی.
انحراف قسمت جلوی پا به داخل یا خارج ، صاف بودن کف پا ، قوس زیاد کف پا.
غیر طبیعی بالا یا پایین قرار گرفتن کشکک زانو.
سن ، جنس ، ساختار بدنی ، قدرت عضلانی ، ضعف عضلانی ، سفتی عضلانی.
اختلاف طول اندام تحتانی.
عوامل خارجی :
عواملی مانند :کفش ورزشی ، زمین تمرین یا مسابقه ، روش تمرینات و…هستند با منشاء خارجی که در آسیب ورزشی دخالت دارند.

عوامل خارجی موثر بر آسیب های ورزشی :

روش های آموزش و تمرین ورزشکاران ، افزایش حجم و روش تمرینات.
تمرین فاقد برنامه ریزی صحیح ، تغییر ناگهانی روش تمرینات.
بازی خشونت آمیز ، سطح زمین ورزشی ،تجهیزات ورزشی (کفش نامناسب)
گرم نکردن بدن قبل از تمرین و مسابقه؛ آب و هوای سرد و گرم.

انواع آسیب های ورزشی
کوفتگی و ضرب دیدگی بافت نرم
کبودی
رگ به رگ شدن
ضرب دیدگی یا پیچ خوردگی
آسیب های استخوانی شکستگی استخوان
آسیب های مغزی
ریزش موی سر و پر مویی در برخی از نقاط بدن، افت حجم عضله، ناباوری به علت مصرف انواع و اقسام دارو، پودرهای بدن سازی و…
آرتروز و بروز مشکلات مفاصل و استخوان
ورزش های آسیب رسان به زانو

انجام برخی از ورزش ها و همچنین انجام ندادن حرکات ورزشی به درستی سبب رسیدن آسیب به زانو می شود . انجام ورزش های جهشی مانند (والیبال، بسکتبال، فوتبال، کلیه ورزش های رزمی و کشتی) که در آن فرد روی مفصل با تمام وزن فشار وارد می کند ، ممکن است به زانو آسیب برساند.

حرکات ورزشی که هنگام خم شدن مفصل ، ورزشکار را به چرخش وادار می کند به مینیسک و رباط صلیبی مستقیم آسیب می رساند و سبب می شود ورزشکار نتواند هیچ گاه ورزش حرفه ای انجام دهد . برای جلوگیری از آسیب های زانو زیر نظر یک متخصص فیزیوتراپی باید به تقویت درست عضلات بپردازید.

آنچه سبب آسیب به زانوها در ورزش می شود:
عدم رعایت درست گرم و سرد کردن بدن
ورزش در زمین نامناسب
تمرین ورزشی با وسایل ورزشی غیر حرفه ای
پوشیدن کفش نامناسب
عدم استفاده از مربی با تجربه

آب درمانی بهترین ورزش برای خانم ها پس از یائسگی
پس از یائسگی خانم ها با خطراتی مانند کاهش تحرک و افزایش وزن ، کاهش سطح استروژن در بدن مواجه می شوند که این عوامل سبب تسریع روند تخریب سطوح مفصلی می شوند.

انجام ورزش اصولی باعث می شود عوارض کهولت سن به تعویق افتد پس بهتر است پس از یائسگی ورزش کنید و با مشورت با متخصص غدد و کمک گرفتن از یک فیزیوتراپیست ورزش مناسب انتخاب کنید . تمرینات آب درمانی از بهترین ورزش ها برای این سنین است.

ورزش های خطرناک برای خانم های باردار
ورزش در دوران بارداری می تواند فواید بسیاری هم برای شما و هم جنینتان شما داشته باشد . ورزش منظم در طول بارداری سبب بهبود خلق و خوی شما ، افزایش سطح انرژیتان ، جلوگیری از درد ، جلوگیری از درد کمر ، بهبود قدرت عضلانی و استقامت ، رفع اختلالات خواب ، جلوگیری از افزایش وزن اضافی ، کاهش خطر ابتلا به دیابت ، کاهش فشار خون بالا ناشی از حاملگی می شود اما باید بدانید برای حفظ سلامتی نوازد باید از ورزش های زیر اجتناب کرد . این ورزش ها عبارتند از :

بلند کردن وزنه های سنگین
ورزش یوگا و نگه داشتن نفس به مدت زیاد.
ورزشی که برای شکم انجام می دهید
ایستادن به مدت طولانی
تمریناتی با هدف پرورش عضلات شکم
فعالیت های ورزشی در ارتفاعات بالا
فعالیت هایی مانند غواصی
ورزش هایی مانند بسکتبال ، هاکی روی یخ ، فوتبال و …
فعالیت های شدید مانند تنیس و اسکواش
فعالیت های فیزیکی مانند اسب سواری ،ژیمناستیک و اسکی
ارتباط ورزش و آرتروز

با افزایش سن احتمال ابتلا به آرتروز افزایش می یابد و مفاصل دچار التهاب و تورم شده و فضای مفصلی کاهش می یابد . انجام ورزش هایی مانند وزنه برداری و کشتی که تمام وزن روی مفاصل قرار دارد سبب می شود خوردگی و التهاب سطوح مفصلی زودتر اتفاق افتد. برای اینکه این نوع آسیب کاهش یابد ، کفش و سطح زمین تمرینی باید مناسب باشد.

ورزش های مضر برای افراد دچار دیسک کمر
افرادی که بهفتق دیسک کمر یعنی پارگی یا بیرون زدگی صفحه ی بین مهره ای در ستون فقرات دچار هستند می توانند ورزش هایی مانند پیاده روی آرام، شنا و یا ورزش های سبک انجام دهند اما این افراد باید از انجام ورزش هایی مانند ورزش هایی که فشار زیادی به کمر وارد می کنند، اجتناب کنند تا این عضلات، کم کم تقویت شوند. برخی حرکات بدنسازی مضر برای دیسک کمر عبارتند از :

تمرین با دستگاه پرس پا
کشش پای صاف (کشش عضله همسترینگ)
تمرینات چرخشی
بلند کردن وزنه
ددلیفت
حرکت صبح به خیر هالتر
حرکت دستگاه داخل ران (Hip Abductor)
دستگاه ساق پا ایستاده
دویدن
هنگام سرماخوردگی ورزش نکنید
عامل بیماری آنفلولانزا سبب التهاب در بافت قلب می شود بنابراین ورزش در هنگامی که دچار آنفولانزا شده اید می تواند آسیب جدی به سلامت تان وارد کند پس اگر آنفلوآنزا ( سرماخوردگی همراه با تب و عفونت) دارید ورزش نکنید.

فوتبال و آسیب های ناشی از آن
فوتبال یکی از ورزش های مورد علاقه پسر بچه هاست . آنها از هر فرصتی برای فوتبال بازی کردن استفاده می کنند و داخل خانه، حیاط مدرسه، پارک ها و نیز باشگاه های ورزشی پا به توپ می شوند.

اما ورزش فوتبال در زمین های چمن مصنوعی سبب رسیدن آسیب به افراد علاقمند به فوتبال می شود زیرا احتمال آسیب در این زمین ها به دلیل افزایش نیروی عکس العمل سطح بسیار بالاست.

برای کاهش آسیب های فوتبال فیزیوتراپیست ها تاکید دارند که علاقمندان فوتبال قبل از این بازی خود را گرم کنند ، از کفش مناسب استفاده کنند ، زیر نظر مربیان متخصص فوتبال بازی کنند ، خود را اصولی سرد کنند و پس از هر آسیب ورزشی با یک فیزیوتراپیست مشورت کنند و از خود درمانی بپرهیزند.

اصولی ورزش کنید

برای اینکه بتوانید از آسیب های برخی از ورزش ها در امان باشید ، باید اصول درست ورزش کردن را فرا بگیرید . کاهش عوارض ورزش حرفه ای روی مفاصل، بخصوص آرتروز زودرس نکات زیر را فراموش نکنید :

قبل از انجام ورزش ، خود را گرم کنید زیرا این کار سبب افزایش انعطاف پذیری عضلات و تاندون ها می شود.
بعد از انجام ورزش خود را سرد کنید تا تجمع اسید لاکتیک در عضلات کاهش یابد.
کفش مناسب بپوشید.
زمین تمرین شما باید مناسب باشد زیرا در این صورت نیروی عکس العمل سطح کاهش می یابد.
برای هر رشته ورزشی بهترین مربی، بدنساز و فیزیوتراپیست را انتخاب کنید.

توصیه هایی برای کاهش آسیب ورزشی
استفاده از وسایل ورزشی مناسب :

از کفش و لباس ورزشی مناسب استفاده کنید . لباس شما باید سبک و راحت باشد تا بتوانید به راحتی حرکت نمایید . برای دفع حرارت بدنتان لباس کم بپوشید و در هوای سرد لباس هایتان باید لایه لایه باشد.

گرم کردن قبل از شروع ورزش :

قبل از اینکه ورزش را آغاز کنید با حرکات کششی خود را گرم کنید تا ضربان قلب شما رفته رفته بالا رود و جریان خونتان افزایش یابد . برای گرم کردن آهسته و عمیق تنفس کنید و در جا بدوید.

نرمش های کششی :

قبل از انجام ورزش ، خیلی آهسته نرمش های کششی انجام دهید . زمان هر نرمش باید 20-10 ثانیه باشد ، با هر کشش دم و سپس آنرا آهسته و با دقت رها و بازدم کنید . انجام حرکات فنری و رفت و آمد در انتهای کشش اشتباه است.

نوشیدن مایعات :

یک ربع ساعت قبل از شروع ورزش دو لیوان آب ، بعد از پایان ورزش یک لیوان آب و در حین ورزش هر 20 دقیقه آب بنوشید زیرا نوشیدن آب مانع از گرمازدگی میشود.

سرد کردن بدن :

سرد کردن به اندازه گرم کردن با اهمیت است بنابراین پس از پایان ورزش ده دقیفه زمان صرف کنید و بتدریج حرکات ورزشی خود را کاهش دهید . دقت نمایید زمان سرد کردن باید دو برابر گرم کردن باشد.

استراحت :

زمانی که خسته هستید و یا مشکل و دردی دارید ، بهتر است استراحت نمایید و ورزش نکنید.

🔽مقاله پیشنهادی🔽

لاغری شکم و بدن با بستن نایلون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا