ورزش دفع سنگ کلیه + آموزش یوگا ضد سنگ

افراد زیادی امروزه درگیر بیماری زجر آوری هستند که به آن سنگ کلیه گفته می شود. راه های زیادی برای کمک به دفع بهتر سنگ وجود داردکه یکی از بهترین روش ها یوگا است. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

ورزش دفع سنگ کلیه + آموزش یوگا ضد سنگ

حرکات ورزشی مفید و موثر برای رفع سنگ کلیه
امروزه افراد زیادی در هر گروه سنی از سنگ کلیه رنج می برند . زنان و مردان صرف نظر از سن آن ها به همان اندازه مستعد این وضعیت بیماری دردناک هستند. انجام آساناهای یوگا برای سنگ کلیه موثر بوده و به شما کمک می کند تا این بیماری را به طور طبیعی درمان کنید.

سنگ کلیه یک وضعیت دردناک است که در آن رسوب معدنی و نمکی در کلیه های فرد تشکیل شده و او درد شدید و ناگهانی در شکم خود احساس می کندکه می تواند بر سلامتی اش تاثیر منفی بگذارد . انجام حرکات یوگا می توانند با کشش موثر ، در خلاص شدن از سنگ کلیه موثر واقع شوند.

آیا یوگا در درمان سنگ کلیه موثر است؟
چندین بار در مطالب قبلی سلامت و همینطور تناسب اندام نمناک توضیح دادیم که از نظر پزشکی یوگا بیماری را به طور کامل درمان نمی کند و علاوه بر آن، مراقبت های پزشکی و تناسب اندام نیز توصیه می شود. یوگا برای از بین بردن سنگ کلیه به دنبال رهایی از درد و علائم است و باعث تقویت عملکرد کلیه خواهد شد. با تمرین منظم یوگا هر گونه سنگ کلیه کوچک را می توان به طور موثر از بین برد.

پوزیشن یوگا وآسانا برای سنگ کلیه:
1. پوزیشن شتر:
پوزیشن شتر که تحت عنوان یوشترا آسانا شناخته می شود، به طور فوق العاده ای در درمان سنگ کلیه موثر است. این پوزیشن به درمان سنگ کلیه کمک کرده و در پیشگیری از آن تاثیر گذار خواهد بود، علاوه بر این به تسکین درد و مشکلات خون در طی این شرایط کمک می کند.

نحوه انجام آن چنین است :
بر روی دو زانو بنشینید و دستان خود را پشت سرتان بگذارید، باسن و ران خود را به جلو فشار دهید. به عقب خم شده و پاشنه پاهایتان را بگیرید و 15 ثانیه دراین حالت بمانید و در این حالت دم و بازدم را فراموش نکنید و به آرامی به پوزیشن اولیه برگردید. چنانچه از ناحیه کمر آسیب دیده اید یا جراحی کرده اید، از انجام این تمرین خودداری کنید.

2. بلند کردن پا:

یکی دیگر از آساناهای موثر برای درمان و رفع سنگ کلیه ، بلندکردن پا می باشد و تحت عنوان اوتاناپاداسانا شناخته شده است. این موقعیت آسانا به شل شدن عضلات در ناحیه کمر، شکم، پاها و ناحیه لگن کمک زیادی می کند. با انقباض عضلات عملکرد کلیه ها و کبد به نوبه خود بهبود میابند. هر گونه درد در هنگام سنگ کلیه نیز تسکین خواهد یافت.

نحوه انجام آن چنین است:
بر روی زمین دراز بکشید و دست هایتان را در طرفین قرار دهید و کف دست هایتان را روی زمین بگذارید.

همراه با دم، پاهایتان را تا آن جا که می توانید بالا و همراه بازدم پایین بیاورید. از این که پاهایتان از زاویه عمود برکف قرار دارند اطمینان حاصل کنید. این موقعیت را چند لحظه ای نگه دارید ، استراحت کنید و به وضعیت عادی برگردید و مجددا این پوزیشن را تکرار کنید.

3. حرکت چرخش باد:
این حرکت با نام پاوانموکتاسانا نیز شناخته می شود. در این حرکت کل بدن از ناحیه سر تا پاها کشیده شده و در ناحیه کمر و کلیه به طور موثر کار می کند. هر گونه درد سنگ کلیه را کاهش می دهد و گرفتگی ها را رفع خواهد کرد.

نحوه انجام این حرکت چنین است:
بر روی زمین دراز بکشید و به آرامی استنشاق کنید. پاها رابه سمت ناحیه قفسه سینه بالا ببرید.

در این حالت باید زانوها را با سر لمس کنید و نفس عمیقی بکشید. نفس خود را بیرون دهید و از این حالت آزاد شوید و مجددا این تمرین را تکرار کنید. چنان چه مشکلی در ستون فقرات خود دارید از انجام این حرکت خودداری کنید.

4. حرکت بچه:
این حرکت به نام بالاآسانا نیز شناخته می شود و حرکتی برای رفع سنگ کلیه است. این حرکت بچه نه تنها به کاهش درد بلکه به پیشگیری از وخیم شدن اوضاع نیزکمک می کند. کسانی که در هضم غذا و مشکلات کلیوی مشکل دارند می توانند این حرکت را مرتبا انجام دهند تا از آسیب یا مشکل بعدی پیشگیری کنند.

نحوه انجام آن چنین است:
زانو بزنید و بر روی پاهایتان بنشینید به صورتی که پاشنه پاهایتان رو به بیرون باشد ( در حالت و اجرا آسانا) و دستان خود را بالای سرتان ببرید و از نحوه دم و بازدم صحیح خود اطمینان حاصل کنید.

بازوهایتان را تا جایی که می توانید دراز کرده و بکشید، تنه بدن خود را بین ران هایتان پایین آورید و کف دست ها رو به پایین قرار دهید. به مدت 30 ثانیه دراین حالت بمانید . آرام باشید و مجددا به حالت اولیه خود بازگردید و مجددا همین کار را تکرار کنید .

اخطار:چنان چه باردار هستید یا از ناحیه زانو آسیب دیده اید از انجام این حرکت خودداری کنید.

5. چرخش نیمه نخاعی:
چرخش نیمه نخاعی که به عنوان آردها ماتسی اندرآسانا نیز شناخته می شود. این حرکت برای بهبود عملکرد کلیه ها؛ کاهش درد و جریان خون کافی به سمت کبد مفید است. هر مشکلی در کبد، لوزالمعده و شکم خود دارید با این موقعیت یوگا برطرف خواهد شد . این مشکلات از جمله دلایل عمده ای است که می تواند باعث بروز مشکلات در کلیه ها شود و انجام منظم این تمرین می تواند بسیار مفید باشد.

نحوه انجام آن چنین است:
به راحتی روی زمین بنشینید و ابتدا زانوی چپ خود را خم کنید و پاشنه پای چپ را زیر لگن سمت راست خود قرار دهید. اکنون پای راست خود را در بالای زانوی چپ قرار دهید و دست چپ تان را روی زانوی راست قرار دهید. حال دست راستتان را پشت سرتان بگذارید. کمر را به آرامی به سمت راست بچرخانید.

شانه راست خود را نگاه کنید و پشت خود را صاف نگه دارید و دم و بازدم را فراموش نکنید. به آرامی به موقعیت اولیه خود برگردید و این حرکت را تکرارکنید و اطمینان حاصل کنید که روی پاشنه پای خود نشسته اید.

نکته:در دوران بارداری و درصورت بروز مشکل فتق از انجام این حرکت خودداری کنید.

6. پوزیشن عقاب:
پوزیشن عقاب که تحت عنوان گارودآسانا نیز معروف است برای درمان مشکلات کلیوی موثر است. این حرکت همانگونه که در بخش تناسب اندام نمناک گفته شده است به درمان سنگ کلیه، افزایش جریان خون درکلیه ها و تقویت عملکرد کلیوی کمک می کند. تعادل بدن بهبود بخشیده و به تقویت عضلات اطراف ناحیه شکم کمک می کند.

نحوه انجام آن چنین است:
به صورت قائم بایستید و پای راست را به آرامی بلند کنید و با احتیاط از ناحیه ران چپ عبور دهید و بدن تان را روی پای چپ متعادل کنید و آرنج را تا طول سطح شانه بالا ببرید. حال آرنج راست را بر روی چپ صاف کنید و مطمئن شوید که کف دست ها به یکدیگر نزدیک است و سپس عمل دم وبازدم را انجام دهید و به مدت 20 ثانیه در این پوزیشن بمانید و آرام باشید و مجددا این حرکت را تکرارکنید.

این موقعیت آسانا را با خم کردن به پوزیشن جسد خاتمه دهید.

7. حرکت کمان:
حرکت کمان که تحت عنوان دانورآسانا شناخته می شود به طور فوق العاده ای در از بین بردن سنگ کلیه و کاهش درد در نزدیکی ناحیه لگن نیز کمک می کند. هر گونه مشکل در مورد روده و مشکلات مربوط به هضم غذا نیز دراین حالت کاهش میابد و به روش موثری در بهبود عملکرد کلیه خواهد بود.

نحوه انجام این حرکت چنین است:
به روی شکم دراز بکشید و بازو ها را درکنار خود نگه دارید و هر دو پا را از هم دور کنید و عمل دم و بازدم را انجام دهید. اکنون زانو های خود را جمع کرده و هر دو مچ پا را با دستان تان بگیرید و قفسه سینه تان را از زمین بلند کنید و هر دو پا را به طور همزمان بکشید و سرتان را بالا بگیرید و مسنقیم نگاه کنید و بدن را همانند کمان دراز کنید. این حرکت را به مدت 20-30 ثانیه نگه دارید و آرام باشید.

چنانچه درد کمر یا فتق دارید، این حرکت آسانا را انجام ندهید.

8. پوزیشن کبرا:
پوزیشن کبرا که تحت عنوان بوجانگاسانا نیز شناخته می شود به بهبود گردش خون کلی بدن، تحریک اعضای بدن در ناحیه شکم، درمان هر گونه مشکل و درد کلیه و تسکین سنگ کلیه کمک می کند.

این موقعیت با کشش کلیه ها به پاکسازی انسداد موجود درآن کمک خواهد کرد.

نحوه انجام این حرکت چنین است:
بر روی شکم دراز بکشید و هر دو دست و کف دست خود را روی زمین قرار دهید و عمل دم و بازدم را فراموش نکنید. سپس نیم تنه خود را بلند کنید تا جایی که کششی را احساس کنید و در همین حال نفس عمیقی بکشید و آرام باشید و این کار را مجددا تکرار کنید.

9.پرانا یاما:
شاید باور نکنید اما پرانایاما برای درمان و دفع سنگ کلیه کمک بزرگی است. این تمرین و تکنیک تنفس به آرامش کلی بدن و ذهن کمک می کند. تکرار منظم این موقعیت به سالم نگه داشتن اندام های داخلی و بهبود عملکرد کلی و تحریک اعضای بدن کمک بسزایی خواهد کرد. فشار خون را کنترل کرده و بیماری های مزمن را کاهش خواهد داد.

به راحتی بنشینید و از قائم و صاف بودن ستون فقرات خود اطمینان حاصل کنید و چشمانتان را ببندید

و نفس عمیقی بکشید و در همین حال ، شروع به دم و بازدم عمیقی کنید و حتما به عملی که انجام می دهید ، متمرکز شوید و این موقعیت را به مدت 10-15 دقیقه انجام دهید.

در حال حاضر آساناهای ذکر شده یوگا موثر ترین راهکار برای سنگ کلیه هستند.

تمرین منظم این موقعیت ها می تواند به درمان موثر بیماری های کلیوی، سنگ ها و مثانه کمک کند و علاوه بر این به تسکین درد نیز کمک خواهند کرد.

🔽مقاله پیشنهادی🔽

هشت دلیل و فایده ی مهم وارونه گی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا