مکمل آمینو اسید چه فوایدی برای ورزشکاران دارد؟

این روزها مصرف مکمل آمینو اسید خیلی مورد توجه قرار گرفته است، آن هم به دلیل فواید زیادی که این مکمل می‌تواند داشته باشد.  آمینو اسیدها دلیل مهم وجود پروتئین‌ها هستند یا ساده‌تر اینکه آمینو اسیدها اجزای سازنده‌ی زندگی هستند. وقتی پروتئینی را جذب می‌کنید، بدن آن را به آمینو اسیدهای جداگانه تقسیم می‌کند، دوباره دستور می‌گیرد، مرتب می‌کند و به چیزی که بدن به آن احتیاج دارد تبدیل می‌کند. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

مکمل آمینو اسید چه فوایدی برای ورزشکاران دارد؟

نگرانی قبلی ورزشکاران بر روی ۳ گروه از آمینواسیدها شامل، لوسین، ایزولیسین‌ و والین که به آمینواسیدهای شاخه‌دار معروف هستند (BCAAs) بود. همانطورکه از اسم‌شان پیداست این آمینواسیدها دارای فرم ویژه‌تری هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد در مواردی استفاده شوند که برای آمینواسیدهای دیگر ممکن نبود. چه ویژگی‌ خاصی آمینواسید شاخه‌دار (BCAAs) را مهم کرده است؟

چرا به جای دریافت پروتئین باید از مکمل آمینو اسید استفاده کنید؟

همانطور که گفته شد، پروتئین وی به طور طبیعی حاوی BCAA (آمینواسیدهای شاخه‌دار) است. بنابراین چرا یک مکمل جداگانه مصرف کنیم. حتی یک پروتئین باکیفیت هم شامل بخشی از این آمینو اسید است‌، که ممکن است با آمینو اسیدهای دیگر ترکیب شود. آمینو اسیدها برای جذب شدن با هم رقابت می کنند. برای دریافت تمام فواید آمینو اسید، مکمل اختصاصی دیگری لازم است.

افزایش رشد عضلات

نکته اصلی چیست؟ این آمینو اسید چه وظیفه‌ای دارد؟ اصلی‌ترین دلیلی که مردم به مکمل‌ها روی می‌آورند، رشد عضلات است. نشان داده شده که آمینو اسید لوسین به طور مشخص بعد از ورزش به نوعی تنظیم کننده است و پروتئین را برای رشد عضلات سنتز می‌کند.

استرسی که شما در هنگام ورزش دارید باعث تحریک و تشویق آن می‌شود. حالا بدن شما آنچه که برای رشد و آماده سازی بهتر برای تمرینات بعدی را لازم است را در اختیار دارد. در مجموع مکمل آمینو اسید با بهبود ریکاوری عضلات، افزایش سطوح تستوسترون و افزایش غلظت هورمون رشد، توانایی افزایش توده عضلانی را دارد.

مکمل آمینو اسید استقامت را بالا می‌برد

مکمل آمینو اسید روشی که بدن‌تان از سوخت های قبلی، کربوهیدرات و چربی استفاده می‌کنند را تغییر می‌دهد. در اغلب ورزشکاران خصوصاً آن‌هایی که فعالیت‌های شدید مثل دویدن را انجام می‌دهند، مشکل اصلی کاهش گلیکوژن است که باعث خستگی می‌شود و عملکردشان را ضعیف می‌کند.

جالب توجه است مطالعاتی که در سال ۲۰۱۱ بر روی ۷ داوطلب مرد در طول انجام تمریناتی برای کاهش گلیکوژن طراحی شده بود، به یک گروه از آنان آمینو اسید شاخه‌دار داده شد و به گروه بعدی دارونما. ذخیره گلیکوژن در گروهی که آمینو اسید شاخه‌دار مصرف کرده بودند حفظ شد و ۱۷.۲ درصد باعث افزایش عملکردشان شد.

آمینو اسید و چربی سوزی

فکر می‌کنید چطور این آمینو اسید باعث حفظ ذخیره گلیکوژن در ورزشکاران شد؟ با چربی سوزی. مصرف آمینو اسید می‌تواند باعث تبدیل چربی به انرژی و افزایش سوخت و ساز شود. برای آن‌هایی که قصد چربی سوزی دارند، یا ورزشکارانی که رژیم کم کربوهیدرات دارند این آمینو اسید به سوخت رسانی و چربی سوزی بدن‌شان کمک می‌کند.

آمینو اسید برای چربی سوزی شکم

اگر چه اکثر مکمل‌های چربی سوز دارای سطح بالایی از محرک‌ها و مواد دیگری هستند که مدعی افزایش سوخت و ساز می‌باشند، اما مکمل‌ آمینو اسید نیز می‌تواند در چربی سوزی شکم نقش داشته باشد.

بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۰۷ در “Menopause” منتشر شده است، مصرف مکمل آمینو اسید سویا به مدت ۳ ماه با افزایش چربی شکمی در زنانی که در سنین یائسگی بودند، مبارزه کرد. مصرف مکمل‌ آمینو اسید در کنار یک رژیم غذایی در مقایسه با حالتی که تنها رژیم بگیرید، می‌تواند سرعت چربی سوزی را افزایش دهد.

خستگی‌تان را کاهش می‌دهد

با توجه به یافته‌های بالا، آمینواسید BCAA توانایی رفع و خنثی کرن خستگی ذهنی‌تان که گاهی در طول تمرینات طولانی اتفاق می‌افتد را دارد. که  در واقع به علت رابطه این آمینواسید با تریپتوفان است.

معمولاً وقتی آمینواسید شاخه‌دار در بدن افت می‌کند، بدن تریپتوفان بیشتری تولید می‌کند که باعث ترشح سروتونین در مغز می‌شود و در نتیجه موجب ایجاد خستگی و همینطور خستگی ذهنی می‌شود. آمینواسید شاخه‌دار از این فرآیند جلوگیری می‌کند.

تمرکز ذهن را بالا می‌برد

با حفظ تریپتوفان، مکمل آمینو اسید حافظه کوتاه مدت و توانایی‌تان را افزایش می‌دهد. در طول رقابت، خصوصاً آن‌هایی که تمرینات‌شان چندین ساعت طول می‌کشد، این موضوع می‌تواند عاملی برای موفقیت‌شان باشد‌.

مکمل آمینو اسید و جلوگیری از تخریب عضلات

بدن ما توانایی از بین بردن عضلات و تبدیل آن‌ها به انرژی را دارد. این اتفاق مخصوصاً در طول تمرینات قدرتی بسیار اتفاق می‌افتد یا در مواردی که شخص کالری مصرفی‌اش را کاهش داده؛  مصرف مکمل‌هایی مثل BCAA می‌تواند بدن را از مصرف عضلات به عنوان منبع انرژی باز دارد.

آمینو اسید و پروتئین را به عنوان یک نیروی کمکی برای عضله سازی می‌شناسند؛ اما تحقیقات نشان داده‌اند که آمینو اسید حتی برای عضلاتی که تمرین داده نمی‌شوند نیز می‌تواند مفید باشد.

تحقیقی در دانشگاه سائوپائولو که در شماره‌ی ژوئن ۲۰۱۰ مجله‌ “Muscle & Nerve” چاپ شده است، نشان داده که مصرف آمینو اسید لوسین در موش‌ها از تجزیه‌ عضلاتی که بی حرکت مانده بودند، جلوگیری کرده است. محققان توضیح داده‌اند که لوسین، تاثیر ژنی که در دوره‌های عدم فعالیت، باعث شکست عضلانی می‌شود را کمرنگ خواهد کرد.

درد عضلات را کاهش می دهد

وقتی خطر آسیب رسیدن به عضلات کاهش پیدا می کند و از طرف دیگر ریکاوری افزایش پیدا می‌کند، درد عضلات نیز محدود می‌شود که در نتیجه بعد از انجام تمرینات سخت، درد عضلات کمتر خواهد بود.

در سال ۲۰۰۶، پژوهشی در مورد تأثیر مکمل‌ آمینو اسید‌ی مشتمل بر ۹ آمینو اسید‌ ضروری و ۳ آمینو اسید‌ غیرضروری بر درد عضلات صورت گرفت، محققان دریافتند وقتی این مکمل در روزهای ریکاوری مصرف شد، باعث کاهش درد عضلانی شد. اما مصرف مکمل آمینو اسید قبل از ورزش و فوراً بعد از ورزش، از درد عضلانی کم نکرد.

عملکردتان را در ورزش بالا می‌برد

اگر تمام مزایای جسمی و روانشناختی آمینواسید را در نظر بگیریم . نتایج باور نکردنی برای‌مان آشکار می‌شود. کارایی کلی بدن‌ را بهبود می‌بخشد‌، بدن در انجام تمرینات بهتر عمل می‌کند و ذهن‌تان در رویارویی با یک اتفاق متمرکزتر است و بهتر عمل می‌کند. آمینو اسیدها به عضله سازی کمک کرده و جلوی تجزیه‌ی عضلات را می‌گیرند، بدین ترتیب توده‌ی عضلانی ساخته خواهد شد.

تحقیقی که توسط موسسه‌ تحقیقاتی غذایی “saga” صورت انجام شده است، بیانگر آن است که میزان VO2max (حداکثر اکسیژن مصرفی) زمانی که از مکمل‌ آمینو اسید استفاده می‌شود، ببیشتر از زمانی بود که دارونما مصرف شده است. محققان به این نتیجه رسیدند که استفاده از مکمل‌های ایزولوسین، والین و لوسین، می‌توانند ظرفیت ورزشکار در ورزش‌های استقامتی را افزایش دهند.

هشدار

با وجود فوایدی که مکمل آمینو اسید دارد، نباید آن را بدون مشورت با پزشک مصرف کنید چرا که پروتئین، حجم کارکرد کلیه‌ها را افزایش می‌دهد، چون سوخت و ساز پروتئین، سمومی تولید می‌کند که کلیه‌  مسئول دفع آن خواهد بود؛ بنابراین مصرف زیاد پروتئین، می‌تواند بر کارکرد کلیه‌ اثر منفی بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا