بتاگلوکان چیست؟ فواید و منابع بتاگلوکان

غذایی که می‌خورید می‌تواند سالم‌ترین و قدرتمندترین دارو یا بدترین سم برای بدن‌تان باشد. هر چه بیشتر از علم تغذیه بدانید، انتخاب‌های غذایی‌تان هوشمندانه‌تر و سالم‌تر خواهد بود. یکی از مولفه‌های غذایی که شاید با آن آشنا نباشید، بتاگلوکان است. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

بتاگلوکان چیست؟ فواید و منابع بتاگلوکان

رمز سلامتی، داشتن فعالیت بدنی مداوم و انتخاب غذاهای سالم و مغذی به جای غذاهای فرآوری شده و هله هوله است. در جامعه‌‌ی مدرن و شتاب زده‌ی امروزی که بیشتر افراد خوردن غذاهای آماده را به لذت بردن از غذاهای سالم خانگی ترجیح می‌دهند، پایبند ماندن به تغذیه‌ی سالم کار چندان ساده‌ای هم نیست.

بتاگلوکان نوعی پلی ساکارید و پلیمری گلوکزی است به عنوان فیبر محلول طبقه بندی می شود و به وفور در دیواره‌ی سلولی مخمر و جو دوسر و جو وجود دارد.

جو دوسر و جو نسبت به سایر غلات کامل، غنی‌ترین منابع بتوگلوکان هستند. دیگر منابع عالی بتاگلوکان شامل قارچ، آلفالفا و برخی از غلات می‌شود. افزودن بتاگلوکان بیشتر به رژیم غذایی می‌تواند فواید شگفت انگیزی برای سلامتی داشته باشد. در این مطلب نگاهی می‌اندازیم به بعضی از فواید جالب توجه مصرف بیشتر غذاهای حاوی بتاگلوکان.

بتاگلوکان مانند دیگر فیبرهای محلول می‌تواند تاثیرات مفیدی بر پارامتر سلامت متابولیک بگذارد؛ یعنی سطح گلوکز خون. ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم با مصرف بتاگلوکانِ بیشتر، کاهش پیدا می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند بتاگلوکان با افزایش حساسیت به انسولین، قند خون را کاهش می‌دهد. به همین دلیل متخصصین تغذیه به افرادی که قند خون‌شان بالاست پیشنهاد می‌کنند غذاهای سرشار از بتاگلوکان را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

بتاگلوکان به عنوان منبعی از فیبر محلول می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش بدهد، چون سطح کلسترول خون را پایین می‌آورد و از این جهت جلوی تشکیل پلاک در عروق را می‌گیرد.

تحقیقات نشان می‌دهد بتاگلوکان در صورتی که جایگزین دیگر انواع نشاسته‌های غذایی و کربوهیدرات‌ها شود، بهترین اثر را دارد، خصوصا جایگزین کربوهیدرات‌هایی که قند ساده فراوانی دارند. بنابراین غلات فرآوری شده‌ی شیرین را کنار بگذارید و در عوض همان جو دوسر معمولی را مصرف کنید. نوعی از جو دوسر را انتخاب کنید که کمترین فرآوری روی آن انجام شده باشد.

بیشتر بخوانید: رژیم غذایی کودکان و اثر روی میکروبیوم دستگاه گوارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا