رژیم غذایی کودکان و اثر روی میکروبیوم دستگاه گوارش

فارغ از این‌که چند سال دارید، رژیم غذایی بسیار مهم است. در حقیقت، محققان بر این باورند که رژیم غذایی، تنها عامل مهمی است که تعیین‌کننده‌ی سلامت حال و آینده می‌باشد. عامل مهم دوم، فعالیت و تحرک بدنی است. مطالعات پیشین نشان می‌دهند که اثرات رژیم غذایی روی سلامت در کودکی شروع می‌شوند و آن‌ها اثرات بلندمدتی می‌توانند روی سلامت دستگاه گوارش و سلامت کلی داشته باشند. بر طبق مطالعه‌ی جدید، رژیم غذایی کودکی می‌تواند موجب تغییر میکروبیوم آن‌ها در بزرگ‌سالی شود. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

رژیم غذایی کودکان و اثر روی میکروبیوم دستگاه گوارش

میکروبیوم روده، مرکز اصلی جذب عناصر مغذی و سلامت سیستم و دستگاه ایمنی است. مطالعات مختلف، نشان می‌دهند که سلامت میکروبیوم روده نقش مهمی در سلامت و وزن بدن ایفا می‌کند و تنوع میکروبی بیشتر در روده و دستگاه گوارش، بسیار سودمند است.

چرا میکروبیوم روده متنوع، برای سلامت شما بهتر است؟ محیط روده با میکروب‌های متنوع به این معنی است که باکتری‌های مفید قادر به انجام وظایف و فعالیت‌های جسمانی مناسب هستند. درصورتی‌که یکی از آن‌ها قادر به انجام وظایف خود نباشند، مشکل ایجاد می‌شود. به‌علاوه، مطالعات، ارتباط تنوع میکروبیوم روده بیشتر را با کاهش خطر چاقی، اثبات کرده‌اند. یک دلیل مبنی بر این‌که آنتی‌بیوتیک با دستگاه گوارش سازگار نیست این است که موجب از بین رفتن باکتری‌های سالم و پاتوژنیک روده شده و درنتیجه تنوع میکروبیوم روده را کاهش می‌دهند.

در مطالعه‌ی اخیر، محققان دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید، به مطالعه‌ی موشی که رژیم غذایی غنی از چربی و قند که مشابه با فست فود مورداستفاده توسط انسان است، پرداخته و درعین‌حال، اثرات ورزش (فعالیت بدنی) را نیز بررسی کردند. در این مطالعه، محققان به بررسی بچه موش‌های خانگی پرداخته و آن‌ها را در چهار گروه تقسیم‌بندی کردند.

یک گروه، معادل رژیم غذایی غربی غنی از چربی و قند را مصرف کرد، درحالی‌که گروه دیگر، رژیم غذایی سالم را دریافت کرد. نیمی از هر گروه، برای داشتن فعالیت فیزیکی به چرخ ورزشی دسترسی داشتند درحالی‌که نیمی دیگر، به آن دسترسی نداشتند.

بعد از سه هفته مصرف رژیم غذایی مربوطه، موش‌های خانگی به رژیم غذایی معمولی و طبیعی خود بدون ورزش بازگردانده شدند. ولی محققان همچنین به بررسی دقیق‌تر میکروبیوم روده و ترکیب باکتری‌های روده‌ی آن‌ها پرداختند.

نتایج نشان داد که بچه موش‌هایی که رژیم غذایی وسترن یا غربی را مصرف کرده بودند مقدار کمی باکتری کلیدی که برای سلامت آن‌ها ضروری بود را داشتند. به‌ویژه، سطح باکتری‌های فعال در متابولیسم کربوهیدرات آن‌ها پایین بود و درعین‌حال تنوع میکروبیوم کم‌تری داشتند. این بسیار مهم است زیرا همان‌طور که گفته شد، مطالعات، همبستگی تنوع میکروبیوم پایین با افزایش خطرات سلامتی و چاقی را اثبات کرده‌اند.

یکی از محدودیت‌ها و موانع این مطالعه این است که مطالعه روی موش انجام شد. ولی محققان بر این باورند که این نتایج قابل‌تعمیم به انسان است. این مطالعه نشان می‌دهد که تغذیه حال برای سلامت میکروبیوم روده بسیار مهم است، ولی تغذیه گذشته نیز می‌تواند اثرگذار باشد. همان‌طور که یکی از محققان خاطرنشان کرد: نه‌تنها تغذیه‌ی فعلی، بلکه تغذیه کودکی شما نیز مهم است. به همین دلیل توصیه می‌شود تا کودکان رژیم غذایی سالم با مقدار زیادی فیبر را مصرف کنند تا میکروبیوم دستگاه گوارش آن‌ها در اسرع وقت، غنی و متنوع شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا