ذخیره چربی در بدن چگونه اتفاق می افتد؟
چربی در کنار تمام فوایدی که برای بدن دارد، اما برای برخی به علت عدم رعایت رژیم غذایی سالم مشکلساز شده است، با این وصف شاید برایتان جای سوال باشد که ذخیره چربی در بدن چگونه و به چه صورت است؟ با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.
چربی یا بافت چربی در چند نقطه از بدن یافت میشوند. معمولاً چربی در زیر پوست یافت میشود که به اصطلاح چربی زیر پوستی نامیده میشود. همچنین چربی در قسمت فوقانی کلیهها، کبد و عضلات ذخیره میشود. محل ذخیره چربی در بدن با جنسیت رابطه مستقیم دارد.
یک مرد بالغ اکثراً در قسمتهای سینه، شکم و باسن چربی را ذخیره میکند که به بدن شکل سیب میدهد. یک زن بالغ تمایل به ذخیره چربی در قسمتهای سینه، باسن، کمر و ران دارد که به بدن شکل گلابی میدهد. تفاوت در محل ذخیره چربی به دلیل هورمونهای جنسی استروژن و تستوسترون است. سلولهای چربی در ۳ ماهگی دوران جنینی و آغاز دوران بلوغ تشکیل میشوند. در دوران بلوغ تفاوت در تقسیم چربی بین زنان و مردان اتفاق میافتد.
یک حقیقت جالب این است که بعد از دوران بلوغ دیگر سلولهای چربی ساخته نمیشوند. با افزایش ذخیره چربی در بدن تعداد سلولهای چربی ثابت باقی میماند. افزایش وزن و کاهش وزن به دلیل تغییر حجم سلولها است و تعداد سلولهای چربی ثابت باقی میمانند.
نقش چربی سفید در بدن متابولیسم انرژی، عایق بندی و زیر سازی بدن و تولید هورمون میباشد. سلول های چربی هورمونهایی ترشح میکنند که آدیپونکتین نامیده و باعث حساسیت کبد و عضلات به هورمون انسولین میشوند. چربی قهوهایی عمدتاً در کودکان تازه متولد شده یافت میشود و نقش عمده آن تولید حرارت است. کودکان در بدو تولد چربی سفید ناچیزی دارند. افراد بالغ مقدار کمی چربی قهوهایی دارند، بنابراین در این مطلب منظور از سلول چربی نوع سفید آن است.
بافت چربی از سلولهای چربی ساخته شده است که در نوع خود بی نظیر هستند. سلول چربی را یک کیسه پلاستیکی در نظر بگیرید که یک قطره چربی را در خود نگه میدارد. سلول چربی غشای نازک و هسته کوچکی دارد. ۸۵ درصد حجم سلول چربی را یک قطره بزرگ چربی اشغال کرده است.
بیشتر بخوانید: آناتومی عضلات بدن انسان