آناتومی عضلات بدن انسان
عضلات بدن انسان از عناصر انقباضی تشکیل شدهاند که به وسیله پدیده انقباض کلیه حرکات ارادی و غیر ارادی را در انسان باعث میشوند. عضلات %۴۵ درصـد وزن کل بدن را به خود اختصاص میدهند.سایت ما آناتومی عضلات بدن انسان ( آناتومی عضلات بدن + آناتومی عضلات بدن در بدنسازی pdf ) را آماده کرده است. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.
آناتومی عضلات
بدن انسان از سه دسته عضله به نامهای عضلات صاف ( عضلات موجود در دیواره عروق و دستگاه گوارش)، عضلات مخطط یا اسکلتی ( روی استخوانها کشیده شدهاند) و عضله قلب تشکیل شده است. عضلات صاف و عضله قلب از نوع غیر ارادی هستند و عضلات اسکلتی که بیشترین توده را در بدن به خود اختصاص داده اند از نوع ارادی هستند.
در آناتومی عضلات بدن هر نوع عضله کارکرد متفاوتی دارد و رشتههای آن دارای شکل خاصی هستند. عضله اسکلتی که اندامها و بدن را حرکت میدهد، از رشتههای دراز، قوی و موازی تشکیل شده است. این نوع عضله، قادر به انقباض سریع و قوی است ولی تنها به مدت کمی می تواند با حداکثر قدرت کار کند. عضله قلبی خون را به سراسر بدن میراند.
این عضله رشتههایی کوتاه، شاخهدار و متصل به هم دارد که شبکهای را در داخل دیوارههای قلب تشکیل میدهند. این نوع عضله میتواند بدون خستگی، مدام کار کند.عضله صاف، کارکردهایی چون حرکت دادن غذا در لوله گوارش را بر عهده دارد.
این عضله از رشته هایی کوتاه و دوکی شکل تشکیل شده است که به هم متصل شده، صفحاتی را تشکیل می دهند و می توانند به مدتهای طولانی کار کنند.
بزرگترین عضله در بدنتان همان عضلهای است که روی آن مینشینید، یعنی عضله گلوتئوس ماکسیموس یا عضله باسن. این عضلهی بزرگ باید محکم باشد زیرا مرکز ثقل بدن شماست و وقتی از روی صندلی بلند میشوید یا ایستادهاید، شما را سر جایتان نگه میدارد. عضله باسن علی رغم اندازهای که دارد، قویترین عضلهی بدنتان نیست.
بیشتر بخوانید: ذخیره چربی در بدن چگونه اتفاق می افتد؟