چگونه با ۷ ورزش قوز پشت را درمان کنید؟

قوز نکن! صاف بشین. اگر به دوران کودکی خود فکر کنید شاید به خاطر بیارید که بزرگ‌ترها همیشه به بچه‌ها تذکر می‌دادند که درست بنشینید تا به قوز پشت دچار نشوند. اما امروزه قوز کردن یکی از چالش‌های بسیاری از والدین با فرزندانشان است، قوز کردن کودکان و نوجوانان هنگام نشستن، تماشای تلویزیون و حتی در حال ایستادن است. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

چگونه با ۷ ورزش قوز پشت را درمان کنید؟

قوز کردن عادت بسیار غلطی است چرا که گذشته از نامناسب بودن وضعیت فیزیکی فرد باعث فشار آمدن به ریه و قلب می‌شود و همچنین قد فرد را کوتاه‌تر نشان می‌دهد. قوز کردن مشکلی است که خیلی‌ها با اون درگیر هستند خصوصاً خانم ها. لازم است بدانید در ستون فقرات سه انحنا وجود دارد که ستون فقرات را به شکل S نشان می‌دهد. وقتی که انحنای پشت از حد معمول خود خارج شد و بدن به شکل C در آید به آن قوز می‌گویم.

قوز کردن همیشه به شیوه و الگوی غلط زندگی باز نمی گردد، بلکه در برخی موارد علت بروز آن مادرزادی یا شخصیتی است و در سنین کهنسالی نیز بسیاری را گرفتار می‌کندبد قرار گرفتن بدن بخصوص هنگام نشستن، تلویزیون دیدن، کار کردن با کامپیوتر یا حتی انجام تکالیف از سوی دانش آموزان از دلایل اصلی قوز کردن است.

کشش عضلات شانه و پشت

صاف بایستید و شانه‌ها را رو به عقب ببرید، تصور کنید یک مداد بین هر دو شانه شما از عقب قرار دارد و باید آن را محکم نگه دارید. ۱۰ ثانیه در این موقعیت بمانید. می‌توانید این حرکت را ۳ الی ۴ بار در روز و هر بار با ۱۰ تکرار انجام دهید.

کشش عضلات جلو شانه

فرد در حالت ایستاده یا نشسته قرار می‌گیرد و دست‌ها را از پشت روی میز قرار می‌دهد. در این حالت، سعی می‌کند از حالت ایستاده به نشسته درآید. برای این منظور، زانوها را خم می‌کند و آرام آرام پایین می‌آید. این تمرین موجب کشش بافت‌های نرم جلو شانه و سینه می‌شود. هر تمرین به مدت ۳۰ ثانیه الی یک دقیقه انجام می‌شود و سپس فرد بعد از استراحتی کوتاه تمرین را تکرار می‌کند.

اسلاید دست روی دیوار

پشت به دیوار بایستید و به طور کامل به دیوار تکیه دهید، سپس دست‌ها را بالا آورده و در حالی که شانه‌ها و پشت با دیوار در تماس هستند، آرنج‌ها را در زاویه ۹۰ درجه قرار دهید، سپس دست‌ها را بالا ببرید، دقت کنید دست نباید از دیوار جدا شود. سپس به موقعیت شروع برگردید، این حرکت را ۳ ست با ۱۵ تکرار انجام دهید. می‌توانید در طول روز چند بار این حرکت را انجام دهید.

کشش عضلات سینه و جلو شانه

بین چهارچوب درب قرار بگیرید، پای راست را جلوتر قرار دهید و دست‌ها را در حالی که از آرنج تازاویه ۹۰ درجه خم شده‌اند؛ در اطراف چهارچوب درب قرار دهید و رو به جلو مقداری خودتان را حرکت دهید. چند ثانیه در این حالت بمانید و مجدداً حرکت را تکرار کنید.

تمرین پایه سگ – پرنده

در هر چهار وضعیت، یک پا را به عقب برده و دست مخالف را به موازات تنه خود بالا ببرید. به وضعیت اول برگشته و تمرین را برای طرف دیگر تکرار کنید.

پل زدن روی شانه

روی زمین دراز کشیده و پاها را خم و به اندازه عرض لگن باز بگذارید. با انقباض عضلات پشت و باسن، تنه را از زمین بلند کنید به نحوی که فقط کتف ها روی زمین باشد.

تمرین آخر ورزش قوز پشت

روی زمین دراز بکشید، عضلات شکم و باسن را منقبض کنید، شانه و دست ها را از زمین بلند کنید، سپس دست‌ها را با حرکت از مفصل شانه به عقب ببکشید و سپس به جلو، پس از ۱۰ تکرار استراحت کنید و دوباره تکرار کنید.

چندبار در روز این تمرین ها باید تکرار شوند؟

برای نتایج بهتر، پیشنهاد ما این است که این تمرین ها روزانه انجام شوند. این کار بیشتر از چند دقیقه زمان نمی برد.

رعایت وضعیت‌های صحیح بدن

غیر از مواردی که به صورت مادرزادی قوز دارند، بیشتر موارد ابتلا به قوز پشت ناشی از عدم رعایت وضعیت‌های صحیح بدن است، مانند نشستن، خوابیدن، ایستادن و … بنابراین لازم است این موارد را حتما مورد بررسی قرار دهید و همیشه حالت‌های صحیح را انجام دهید.

استفاده از بریس برای قوز پشت

درمان‌های غیرجراحی و جراحی برای درمان کیفوز ستون فقرات وجود دارد ولی بیمار باید حتماً نرمش‌های طبی خاصی انجام دهد. اگر فرد همچنان در حال رشد باشد، ممکن است پزشک معالج استفاده از بریس‌های خاصی (قوزبند) را تا زمان اتمام رشد و پایان بلوغ تجویز کند ولی اگر قوس ستون مهره بیش از ۷۵ درجه باشد، معمولا” از درمان جراحی استفاده می‌شود. درمان کیفوزهای مادرزادی نیز عمل جراحی است.

چرا پیری با قوز پشت همراه می شود؟

متاسفانه افراد مسن به دلیل ضعف عضلانی هنگام ایستادن، نگران آن هستند که نتوانند تعادل خود را حفظ کنند و به همین علت قوز می‌کنند و این برایشان عادت می شود. به علاوه، پوکی استخوان و فرسودگی استخوان‌ها نیز به ضعف عضلانی آن‌ها دامن می زند و آن‌ها را ناگزیر به استفاده از عصا می‌کند که در بسیاری موارد به علت کوتاه بودن به وضع قرارگیری بدن حالت قوز کرده می‌بخشد.

اصلاح الگوی زندگی یعنی نحوه نشستن و راه رفتن، استفاده از عصا با طول قد مناسب، انجام ورزش‌هایی برای تقویت عضلات و نیز اصلاح داروهای مصرفی که به درمان پوکی استخوان کمک کند، در جلوگیری از قوزکردن افراد مسن بسیار موثر است. در برخی موارد نیز استفاده از قوز بند و در موارد حاد، جراحی ضروری می‌شود.

برای قوز پشت پیش چه دکتری برویم؟

اگر قوز کردن شما کاملا مشخص هست، دچار درد و خستگی در ناحیه پشت و گردن هستید و یا در شرایط حادتر مشکلات تنفسی دارید، به پزشک ارتوپد یا طب فیزیکی مراجعه کنید، پزشک پس از تشخیص بر اساس وضعیت شما، توصیه‌هایی مانند انجام حرکات اصلاحی و یا مراجعه به فیزیوتراپ و … خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: افتادگی شانه چیست؟ روش درمان افتادگی شانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا