همه چیز در مورد رژیم کتوژنیک، فواید و عوارض
رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات و کتوژنیک بسیار معروف و مرسوم هستند. این رژیمها سالهاست که وجود دارند و شباهتهای زیادی به رژیمهای پالئو دارند. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.
تحقیقات نشان داده که رژیمهای غذایی کمکربوهیدرات میتواند به کاهش وزن و بهبود بسیاری از شاخصهای سلامتی کمک کند.
با اینحال، شواهدی که تأثیرات این رژیمها را بر رشد و قدرت و عملکرد عضلانی نشان میدهد تا حدودی گیجکننده است. در این مطلب مجله علم ورزش بررسی دقیقی بر رژیم کتوژنیک دارد.
رژیمهای کمکربوهیدرات و کتوژنیک چگونه هستند؟
دستورالعملهایی که برای تغذیه کمکربوهیدرات ارائه میشود در مطالعات و نظرهای گوناگون متنوع است. در تحقیق معمولاً تغذیه کمکربوهیدرات، تأمینکننده ۳۰ درصد از کالری از طریق کربوهیدراتها میباشد. بیشتر رژیمهای کمکربوهیدرات حاوی روزانه ۵۰ تا ۱۵۰ گرم کربوهیدرات، مقدار نسبتاً بالایی پروتئین و چربی متوسط تا زیاد هستند.
رژیم کتوژنیک و سازگاری چربی در طول یک رژیم کمکربوهیدرات یا کتوژنیک، بدن در استفاده از چربی بهعنوان سوخت، مؤثرتر عمل میکند، فرایندی که بهنام سازگاری چربی شناخته میشود.
کاهش شدید کربوهیدرات موجب افزایش کتونها شده که از اسیدهای چرب در کبد تولید میشوند. کتونها میتوانند در نبود کربوهیدرات، در زمان گرسنگیهای طولانی، دورههای طولانی ورزشی و یا برای آنهایی که دیابت نوع اول کنترلنشده دارند، انرژی تولید کنند.
حتی مغز هم میتواند تا حدودی توسط کتونها تغذیه شود. انرژی باقیمانده توسط گلوکونئوژنز تولید میشود، فرایندی که بدن چربیها و پروتئینها را تجزیه کرده و به کربوهیدراتها تبدیل مینماید. رژیمهای کتوژنیک و کتونها فواید زیادی دارند.
بیشتر بخوانید: پروهورمون چیست؟ آیا برای عضله سازی مفید است؟