چرا مصرف منیزیم در ریکاوری عضلات نقش مهمی دارد؟

بازسازی ذخایر الکترولیت‌های از دست رفته بعد از تمرینات شدید حیاتی است و منیزیم نقش اساسی در سلامت کلی بدن و ریکاوری عضلات دارد. محققان ورزشی دوندگان ماراتون را در چندین مطالعه تحت نظر گرفتند و یافتند در ورزشکاران این ماده معدنی مهم‌ترین الکترولیتی است که در طول ورزش بعد از پتاسیم از بدن کم می‌شود. در این مطلب به اهمیت منیزیم در ریکاوری عضلات اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

چرا مصرف منیزیم در ریکاوری عضلات نقش مهمی دارد؟

موز نه تنها که یک ماده غذایی سرشار از انرژی است بلکه یک منبع غنی از منیزیم و پتاسیم است. این یک ماده معدنی حیاتی مورد نیاز برای مکانیزم استراحت و تمدد اعصاب عضلات است. بدون این ماده معدنی عضلات در حالت انقباض دائمی باقی خواهند ماند.

زنگ زدن گوش یا کم شنوایی، گرفتگی عضلات، افسردگی، عمکلرد غیر طبیعی قلب و سنگ کلیه از عوامل کمبود منیزیم در بدن هستند. عوامل مختلف فشار بر عضلات و کمبود مواد مغذی از جمله الکترویلیت‌ در طول ورزش مشخص می‌کند بازسازی ذخایر این ماده مادنی برای ریکاوری مؤثر عضلات ضروری است.

فراتر از عملکرد عضلات، منیزیم ماده معدنی ضد تورم و التهاب قوی است که برای محافظت مقابل بیماری‌هایی شبیه آلزایمر و آرتریت‌ها تجویز می‌شود. همچنین این ماده معدنی برای سلامت عمومی مورد نیاز است که به بدن در دریافت و جذب کلسیم به استخوان کمک کرده و برای عملکرد بهتر اعصاب نیاز است. بدون مصرف کافی این ماده، سطح کلسیم بدن در خون افزایش یافته که ممکن است منتج به مشکلات قلبی و سیستم اسکلتی شود. کمبود طولانی مدت این ماده معدنی موجب پوکی استخوان مخصوصاً در بانوان می‌شود.

علائم کمبود منیزیم

به دلیل مصرف مواد غذایی فناوری شده یا محصولات جانبی کشاورزی نوین ممکن است کمبود متوسط این ماده در بدن ایجاد شود. ۶۰ درصد کشورهای غربی و ۳۰ درصد کشورهای اروپایی کمبود مواد معدنی دارند و منیزیم کمتر از مقدار توصیه شده روزانه مصرف می‌کنند.

علائم سطح پایین کمبود شامل مشکلات عضلانی از جمله گرفتگی، تشنج و تتانی عضلات، دردهای طولانی مدت بدون بهبودی و در نهایت مشکل اساسی در ریکاوری است. کمبود متوسط احتمالاً موجب خواب ضعیف، اضطراب و عدم توانایی در رسیدن به آرامش است. جامع‌ترین و دقیق‌ترین روش برای تشخیص کمبود سطح متوسط معمولاً تست سلولی است، ۳ درصد منیزیم بدن در سرم خون ذخیره شده است.

مواد غذایی غنی از منیزیم

مواد غذایی غنی از منیزیم شامل سبزیجات با برگ سبز مثل اسفناج، موز، آجیل و دانه‌ها، میگو، نان سبوس دار، شیرسویا، برنج قهوه‌ای، برگ زردآلو، ماهی، بنشن، ماست طبیعی و شکلات تلخ و بسیاری از مواد دیگر هستند. افرادی که کمبود تغذیه یا مشکلات گوارشی دارند باید از طریق مکمل‌های خوراکی قوی این کمبود را جبران کنند. مکمل‌های متعددی در بازار با دوزهای مختلفی وجود دارند. باید قبل از مصرف در مورد دوز مصرفی با پزشک مشورت کنید.

همچنان که ورزش منجر به کمبود الکترولیت‌ها و مواد معدنی بدن می‌شود، بازسازی این ماده از دست رفته در طول تمرین می‌تواند به ریکاوری عضلات و خنثی سازی درد و آسیب بعد از تمرینات شدید کمک کند.

نوشیدنی‌های ورزشی

 که برای تأمین مجدد الکترولیت‌های از دست رفته حین ورزش تهیه شده‌اند و آب‌های معدنی حاوی این ماده معدنی مهم می‌باشند. در حالیکه منابع غذایی برای تأمین نیاز روزانه عالی هستند، انتخاب‌های دیگری وجود دارند که جذب منیزیم عضلانی را به حداکثر برسانند.

تأمین منیزیم از طریق پوست جهت ریکاوری عضلات

یک انتخاب برای دریافت این ماده هنگام تمرینات و فعالیت‌های ورزشی، استفاده از روش جذب از طریق پوست بدن است. روش‌های پوستی مثل حمام نمک، لوسیون و اسپری‌هایی که اجازه می‌دهند این ماده معدنی فوراً از طریق پوست جذب عضلات شوند. این روش کاربردی و زود بازده است مخصوصاً برای افرادی که کمبود طولانی مدت دارند.

حمام نمک

حمام کردن در نمک حاوی منیزیم در دو مرحله ریکاوری عضلات را حمایت می‌کند، اول گرما درمانی و دوم بازسازی منابع از دست رفته هنگام ورزش. یکی از نمک‌های مورد استفاده ورزشکاران حرفه‌ای جهت حمام و تأمین این ماده، معدنی، نمک Epsom است.

لوسیون و اسپری ریکاوری

بسیاری از ورزشکاران، اسپری‌ها و لوسیون‌های حاوی منیزیم را جهت جذب بهتر و سریع‌تر از طریق گردش خون و خنثی سازی اثرات کشش و تنش عضلانی بعد از ورزش به وسایل ورزشی موجود در ساک خود اضافه کرده‌اند. این روش هر چند اثر کمتری نسبت به حمام نمک دارد اما موجب جذب سریع‌تر این ماده توسط بدن و صرف زمان کمتر می‌شود.

مصرف مکمل نیز به صورت قرص برای افرادی که تمرینات شدید با وزنه را تحمل می‌کنند مانند بدنسازان سودمند است. تمرینات شدید باعث وارد آمدن استرس بر عضلات می‌شود و بازسازی ذخایر از دست رفته، درد، آسیب، سفتی و فشار وارد بر عضلات را خنثی می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا