خوابیدن با معده پر؛ عوارض خوابیدن با معده پر چیست؟

همه ما شنیده‌ایم که خوردن غذا در آخر شب مضر است. غذا خوردن در این زمان باعث آشفتگی خواب و افزایش وزن می‌شود. اگر هم مواد غذایی اضافی مثل بستنی، پاپ کورن، چیپس و غیره بخورید اوضاع بدتر می‌شود. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

خوابیدن با معده پر؛ عوارض خوابیدن با معده پر چیست؟

بعد از غذا خوردن معده پر شده و فرد احساس سنگینی می‌کند، حالا شما غذایی در معده دارید که باید هضم و جذب شود. در نتیجه سیستم عصبی پاراسمپاتیک در حالت استراحت و آرام سازی قرار می‌گیرد تا جریان خون به سمت سیستم گوارش برود، بنابراین خون از ساختار عضلانی و مغز دور می‌شود. این تغییر در انتقال خون می‌تواند شما را موقتا دچار احساس خواب آلودگی کند.

یکی دیگر از توضیحات علمی اینکه چرا بعد از خوردن یک وعده غذای سنگین به سختی می‌توانید هوشیاری‌تان را حفظ کنید، پدیده‌ای است به نام alkaline tide یا جزرومد قلیایی. بعد از خوردن غذا، معده‌ی شما اسید هیدروکلرویک بیشتری تولید می‌کند تا چیزهایی که خورده‌اید را هضم کند.

برای ساختن اسید هیدروکلرویک، سلول‌های مخاط معده از نمک استفاده می‌کنند. طی این فرایند، بی کربنات که یک ماده‌ی قلیایی است تولید می‌شود.

اگر این بی کربنات جمع شود، pH معده را بالا می‌رود. بنابراین مقداری از آن وارد جریان خون شده و حالتی ایجاد می‌کند که به آن alkaline tide می‌گوییم.

هنگامی که غذا می‌خوریم شکم ما پر می‌شود و خوابیدن با شکم پر، قند خون و بروز بیماری‌های جذب و دفع مواد غذایی در دستگاه گوارش را در پی دارد که مهم‌ترین آن شامل چاقی می‌شود. یکی از دلایل مهم مشکلات رفلاکس معده و برگشت‌پذیری غذا از معده به مری خوابیدن بلافاصله پس از غذا است، اگر به استراحت پس از غذا عادت دارید باید به مدت کم و به شکلی بخوابید که قسمت سر و گردن بالاتر از سطح بدن باشد.

آنزیم هایی که در اکسیداسیون اسیدهای چرب دخیل هستند، بسیار شبانه روزی هستند. آنها می دانند که چه زمانی قرار است گلوکز را متابولیزه کنند. بنابراین هنگامی که در یک زمان غیرمنتظره غذا می خورید – مثلاً ساعت ۱۱:۳۰ شب، زمانی که احتمالاً باید برای خواب کم توان باشید – به نظر می رسد که اندام های متابولیک مانند کبد گیج می شوند.

آنها در آن زمان آمادگی مقابله با هجوم مواد مغذی را ندارند، بنابراین آن مواد مغذی را با کارایی کمتری پردازش می کنند. این می تواند مشکلاتی را برای سطح انسولین و قند خون شما ایجاد کند که بدن شما را وادار می کند چربی بیشتری ذخیره کند.

بیشتر بخوانید: بهترین روش ها برای پیشگیری و درمان کمر درد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا