واریس را با یک تزریق ساده درمان کنید!

بیماری واریس پا یا دیگر نقاط بدن به‌شکل مویرگ‌هایی به رنگ آبی، بنفش و… در زیر پوست آشکار می‌شود‌. این رگ‌های ریز و به‌هم‌پیچیده که با عنوان واریس عنکبوتی شناخته می‌شوند، بیشتر از آن‌که به دلیل ایجاد درد واریس، خارش، گرفتگی و… در اندام آزاردهنده باشند، با ظاهر ناخوشایند خود در اعتماد به نفس افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به‌خصوص از آن جهت که واریس عنکبوتی شیوع بیشتری در بین زنان دارد و مستقیماً زیبایی آن‌ها را هدف قرار می‌دهد. در چنین شرایطی، اسکلروتراپی می‌تواند راه نجات باشد! با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

واریس را با یک تزریق ساده درمان کنید!

اسکلروتراپی شیوه‌ای غیرتهاجمی، سرپایی و بی‌خطر برای درمان واریس و بازسازی زیبایی اندام تحت درمان بیمار است. تزریق واریس از درمان واریس سینه گرفته تا درمان واریس پا کاربرد دارد. بر همین اساس، این مقاله را به شناخت این روش درمانی اختصاص داده‌ایم تا دقیق بگوییم اسکلروتراپی چیست؟ همچنین با مزایا، عوارض و نتایج درمان واریس با اسکلروتراپی آشنا شویم؛ با ما باشید.

نحوه‌ی انجام اسکلروتراپی
به‌جز لیزر واریس، تزریق بهترین روش درمان مویرگ‌های عنکبوتی به‌شمار می‌رود. به‌طور معمول واریس تارعنکبوتی از رگی نشئت می‌گیرد که در عمقی حدود نیم‌سانت زیر پوست قرار دارد. در این روش محلول یا فوم اسکلروتراپی با کمک سوزن‌های بسیار نازک درون رگ واریسی تزریق می‌شود سپس به مرورزمان مویرگ‌ها از زیر پوست محو خواهند شد.

اسکلروتراپی واریس ممکن است با کمی درد، سوزش یا احساس گرفتگی در امتداد ورید همراه باشد، اما این موارد آن‌قدر شدید نیست که تحمل‌ناپذیر باشد. با این‌همه می‌توان از بی‌حسی موضعی برای راحتی بیمار استفاده کرد.

افراد واجد شرایط برای درمان با اسکلروتراپی
تزریق واریس از روش‌های درمان واریس بدون جراحی است که صرفاً محدود به اندام‌های خاصی نیست. درحالی‌که ژنتیک، قرار گرفتن در زیر آفتاب، تغییرات هورمونی یا فشار خون و… می‌توانند موجب آشکار شدن مویرگ‌هایی شبکه‌ای و قرمزرنگ در چهره‌ی فرد شوند، از اسکلروتراپی می‌توان برای درمان واریس زیر چشم با سوزن‌های بسیار نازک استفاده کرد.

ازجمله مزیت‌های اسکلروتراپی این است که برای اغلب بیماران در سنین زیر ۶۰ سال قابل‌ اجراست، البته به شرط آن‌که در ویژگی‌های جسمی، وضعیت سلامتی و سوابق بالینی‌شان موارد زیر وجود نداشته باشد:

سابقه‌ی ابتلا به لخته‌ی خون
سابقه‌ی ابتلا به بیماری‌های خودایمنی، نظیر آرتریت روماتوئید
تجربه‌ی انواع میگرن و سردرد
درگیری با حساسیت و آلرژی
پوست بسیار نازک و حساس
به‌علاوه اگر واریس در دوران بارداری یا شیردهی بروز کرده باشد؛ نمی‌توان از تزریق برای معالجه‌ استفاده کرد. با این حال، همه‌چیز به مشاوره‌ی اولیه و نظر دکتر متخصص واریس بستگی دارد؛ پزشک ابتدا تمام شرایط بیمار را می‌سنجد سپس یکی از شیوه‌های درمان واریس متناسب با شرایط هر فرد را انتخاب خواهد کرد.

مزایای اسکلروتراپی

تزریق واریس یکی از روش‌های سریع برای درمان واریس دست، پا و مویرگ‌های عنکبوتی در دیگر نواحی بدن است.
هر جلسه‌ اسکلروتراپی تنها ۳۰ تا ۴۵ دقیقه به‌طول خواهد انجامید.
اسکلروتراپی نیازی به بستری شدن و بیهوشی ندارد.
بیمار بلافاصله بعد از انجام اسکلروتراپی می‌تواند فعالیت‌های روزمره‌ی خود را آغاز کند؛ گرچه ملزم به رعایت یک‌سری مراقبت‌هاست، نیازی به طی دوران نقاهت ندارد.
تزریق موفقیتی ۵۰ تا ۸۰ درصدی در محو کردن مویرگ‌های عنکبوتی دارد و به‌گونه‌ای آن‌ها را از میان خواهد برد که نه‌تنها در ظاهر که حتی در سونوگرافی نیز مجدداً قابل‌مشاهده نیستند.
هزینه اسکلروتراپی واریس بسیار کمتر از جراحی واریس است.
خطرات و عوارض اسکلروتراپی
شاید گمان کنید حذف مویرگ‌های سطحی با اسکلروتراپی باعث بروز مشکل در شبکه خونرسانی شود یا تبعات و خطراتی به‌دنبال خواهد داشت، اما این مویرگ‌ها نقشی در خون‌رسانی به سایر اندام ندارند و نبودشان ضرری را متوجه بدن نمی‌کند.

درحقیقت عوارض اسکلروتراپی واریس ممکن است براثر ورود ماده‌ی تزریقی به ورید رخ می‌دهد که اغلب موقتی هستند. برای نمونه می‌توان به آشکار شدن هاله‌ای کبود یا تیره‌رنگ در موضع درمان اشاره کرد که در بیشتر موارد پس از ۶ تا ۱۲ ماه محو می‌شود.

دیگر تبعات احتمالی و عوارض بی‌خطر اسکلروتراپی عبارت‌اند از:

بروز خارش و سوزش
احساس سفتی مسیر رگ که نشان‌دهنده‌ی نتیجه‌بخش بودن درمان است
قرمزی و تورم پوست
درد و زخم
در مقابل، اگر شخص دچار عوارضی همچون تشکیل شبکه‌ی مویرگی جدید یا اختلال در بینایی شود، دکتر واریس دیگر اسکلروتراپی را برای او ادامه نمی‌دهد و به‌سراغ سایر روش‌های درمانی خواهد رفت.

البته تزریق واریس می‌تواند یک‌سری عوارض بسیار نادر اما خطرآفرین را نیز به‌وجود آورد که شامل موارد زیرند:

شوک آنافیلاکسی براثر حساسیت به دارو اسکلروتراپی
ترومبوز ورید عمقی (DVT)
نکروز بافتی
آسیب عصبی
سکته‌ی مغزی
نتایج و مراقبت‌های بعد از اسکلروتراپی
مراقبت های بعد از اسکلروتراپی بسیار ساده‌اند:

داشتن تحرک
پیاده‌روی
نوشیدن مایعات بیشتر
پوشیدن جوراب واریس یا بانداژ طبی
پرهیز از فعالیت‌های ورزشی سنگین
به تاخیر انداختن سفرهای هوایی در روزهای اول بعد از تزریق
جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب به موضع درمان و… .
دکتر متخصص واریس براساس وسعت و پراکندگی مویرگ‌ها و قطر آن‌ها تعداد جلسات لازم برای درمان رگ‌های عنکبوتی هر شخص را تعیین می‌کند. به‌طور معمول اسکلروتراپی واریس بین ۲ تا ۳ جلسه در فواصل زمانی ۱ تا ۲ ماهه برای نتیجه بهتر توصیه می‌شود. اغلب نتایج اسکلروتراپی ۲ هفته بعد خود را نشان می‌دهند و با حذف رگ‌های عنکبوتی اندام تحت‌درمان‌ دوباره زیبایی ظاهر خود را بازخواهند یافت.

هزینه اسکلروتراپی واریس
برای تزریق واریس اغلب از محلول‌هایی نظیر پولیدوکانول، فیبرووین، نمک غلیظ‌شده و‌ گلیسیرین استفاده می‌شود که آن‌ها را با عنوان داروهای اسکلروزانت می‌شناسند. نوع و غلظت این داروها، به‌علاوه‌ی موضع درمان و تعداد جلسات آن، تعیین‌کننده‌ی هزینه اسکلروتراپی واریس پا، دست، صورت و دیگر نقاط بدن هر بیمار خواهند بود.

ازآنجایی‌که اسکلروتراپی یک درمان زیبایی به‌شمار می‌رود؛ بیمه‌ها اغلب این شیوه‌ی معالجه را تحت پوشش قرار نمی‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا