انواع سلول های خون

خون را باید بافتی به شمار آورد که زنده و فعال است و فعالیت های حیاتی کلیه اندام های بدن به نحوی با فعالیت و سلامت این بافت بستگی دارد. اگر مقدار خون از یک انسان بگیریم و درون لیوانی بریزیم و آنرا در یخچال نگهداری کنیم تا منعقد شود پس از مدتی بخشی از خون رسوب می‌کند و محتوای لیوان به دو بخش مشخص تقسیم می‌شود. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

انواع سلول های خون

بخش بالایی که مایعی شفاف و به رنگ زرد بسیار کم رنگ است پلاسما نام دارد و در زیر پلاسما ، توده قرمز رنگی دیده می‌شود که محتوی گلبول های قرمز است بین پلاسما و توده گلبولهای قرمز یک لایه بی‌رنگ دیده می‌شود که از اجتماع گلبول های سفید خون تشکیل شده است.

این گلبول ها در مغز استخوان ، تیموس ، گره‌های لنفاوی و طحال تولید می‌شوند گلبول های سفید کلیه اجزای یک سلول جانوری را دارند و همه نوع فعالیت های حیاتی را انجام می‌دهند. تعداد گلبول های سفید در هر میلیمتر مکعب خون انسان در حدود هفت هزار است که در مقایسه با تعداد گلبول های قرمز این مقدار بسیار کم است. گلبول های سفید به دو گروه گرانولوسیت دانه‌دار و آگرانولوسیت بدون دانه تقسیم می‌کنند.

هسته چند قسمتی و سیتوپلاسم آن ها دانه‌دار است و ۷۰ درصد از گلبول های سفید خون را تشکیل می‌دهند. این گلبول ها خاصیت بیگانه خواری دارند و به هنگام گردش در خون ، باکتری ها و سایر مواد خارجی را با ایجاد پاهای کاذب و عمل فاگوسیتوز به درون خود می‌کشند و آن ها را هضم می‌کنند و از بین می‌برند. این گلبول ها همچنین می‌توانند از میان سلول های پوششی جدار مویرگ ها عبور کرده و وارد فضای بین سلولی شوند و این عمل سلول های سفید را دیاپدز می‌گویند. گرانولوسیت ها به سه گروه تقسیم می‌شوند.

نوتروفیل ها سلول های کروی ، هسته دارای دو یا چهار لب پیوسته به هم توسط رشته‌های باریک است. ۱۵ – ۱۲ میکرومتر قطر دارند. و کار فاگوسیتوز (ریزه خواری )جانداران میکروسکوپی را انجام می‌دهند.

بازوفیل ها سلول های کروی ، هسته با دو لب نامشخص و ۱۲ – ۱۰ میکرومتر قطر دارند. و هیستامین که باعث الت هاب بافت ها می‌شود و هپارین که جلوگیری از تشکیل لخته می‌کند را آزاد می‌سازند.

ائوزینوفیل ها سلول های کروی ، هسته‌ها اغلب دو لب دارند، ۱۲ – ۱۰ میکرومتر قطر دارند و مواد شیمیایی که باعث کاهش الت هاب می‌شود ترشح می‌کنند و به کرم های انگلی معینی حمله می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا