آیا کاهش وزن در بارداری خطرناک است؟

در دوران بارداری، سلامت شما حین رشد کودکتان اولویت می‌یابد. معمولاً تمرکز بیشتر بر روی تغذیه، ورزش و مراقبت از خودتان در دوران بارداری با هدف کمک به بارداری و زایمان ایمن و سالم می‌باشد. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

آیا کاهش وزن در بارداری خطرناک است؟

میزان وزن شما ممکن است در دوران بارداری حائز اهمیت باشد. برخی از افراد نگران‌عدم افزایش وزن کافی یا برخی دیگر نگران افزایش وزن بیش از حدشان باشند، همچنین برخی بارداری خود را با کمبود وزن یا داشتن اضافه وزن آغاز کرده باشند و سعی در مدیریت آن دارند.

حین سازش با تغییرات جدید بوجود آمده در دوران بارداری مانند بیزاری از غذا، ویار نوعی غذای خاص، حالت تهوع و تغییرات سطوح هورمونی، وزن در این دوران تغییر می‌کند. این بالا و پایین رفتن‌ها توسط پزشک مشاهده و مشخص می‌شود و خود بخشی از برنامه مراقبت پس از وقوع حاملگی می‌باشد.

طبیعی، سالم و اصلا انتظار می‌رود در دوران بارداری وزن اضافه کنید. طبق گفته کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG)، زنان باید در دوران بارداری ۱۱ تا ۴۰ پوند وزن اضافه کنند. متخصصان بهداشت و سلامت توصیه می‌کنند که در دوران بارداری نباید رژیم‌های غذایی با هدف کاهش وزن را استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد بارداری و وزن در این دوران به ادامه مطلب مراجعه کنید.

زنانی که با حالت تهوع شدید یا بیزاری از غذا در طول این دوران مواجه می‌شوند ممکن است به طور ناخواسته در ماه‌های اولیه بارداری وزن کم کنند و این شرایط باید با متخصص زنان و زایمان و یا ماما شما در میان گذاشته و توسط آنان مدیریت شود. اما تلاش عمدی برای کاهش وزن با رژیم غذایی در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

دریافت غذا به اندازه کافی در دوران بارداری تضمین می‌کند که هم مادر و هم کودک مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت کلی خود را دریافت می‌کنند. رژیم غذایی، کاهش کالری یا محدود کردن گروه‌های غذایی می‌تواند منجر به کمبود مواد مغذی شود که می‌تواند روی جنین در حال رشد تأثیر بگذارد.

یک مطالعه متاآنالیز و تحلیل سیستماتیک برای بررسی پیامدهای بارداری در زنان چاق همراه با کاهش وزن انجام شد که نشان داد زنانی که از رژیم‌های غذایی کاهش وزن در بارداری استفاده می‌کردند، شانس بیشتری برای به دنیا آوردن نوزادانی داشتند که به نسبت سن حاملگی کوچک بودند. محققان به این نتیجه رسیدند که رژیم‌های غذایی به منظور کاهش وزن نباید در دوران بارداری توصیه و استفاده شود.

دکتر جولی ری، متخصص غدد جنسی و تولید مثل و متخصص ناباروری و مدیر برنامه غربالگری ژنتیکی پیش از لقاح در موسسه باروری Vios در سنت لوئیس است. ری توصیه می‌کند که در طی دوران حاملگی، یک رژیم غذایی سالم و برنامه ورزشی صحیح و منظم داشته باشید، و همچنین وی در مورد کاهش وزن در بارداری هشدار می‌دهد کاهش وزن شدید در بارداری جز موارد ممنوع می‌باشد، اما یک رژیم غذایی سالم متشکل از ورزش و کنترل میزان وعده‌های غذایی با محتوای مغذی و متعادل را می‌توان در دوران بارداری آغاز کرد.

اگر می‌خواهید باردار شوید، ممکن است متخصص یا دکترتان با شما در مورد کاهش یا افزایش وزن برای آمادگی برای باروری و کاهش پیچیدگی‌های متخص دوران بارداری صحبت کند.

در حالی که افراد با اندام و جثه‌های مختلف می‌توانند باردار شوند، مطالعات نشان می‌دهد که خطر برخی عوارض در افراد چاق افزایش می‌یابد. این عوارض بالقوه شامل خطر بالای پره اکلامپسی، زایمان زودرس، و ماکروزومی (حالتی که در آن جنین بزرگتر از حد طبیعی است، که می‌تواند باعث آسیب هنگام تولد شود) می‌باشد.

اگر انتظار بارداری را می‌کشید، با پزشک خود در مورد تغییرات مثبت و پایدار در شیوه زندگی‌تان صحبت کنید که می‌تواند از وزن سالم حمایت کرده و آمادگی برای باروری را تقویت کند.

زمانی که باردار می‌شوید، حتما با یک متخصص زنان و زایمان برای ارائه و گسترش یک برنامه خود مراقبتی دیدار خواهید کرد. در طول اولین ملاقات، شما ممکن است در مورد تغذیه و فعالیت بدنی‌تان صحبت کنید. همچنین می‌توانید در مورد وزن خودن نیز صحبت کنید، زیرا توصیه‌ها و راهنمایی‌های افزایش وزن دوران بارداری اغلب به نسبت وزن اولیه شما ارائه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: کمال گرایی ورزشی چیست و چه نقشی در سلامت و موفقیت فرد دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا