کراتین چیست؟ عوارض و فوایدی و نحوه مصرف کراتین
کراتین به صورت طبیعی در بافت عضلات یافت میشود. این ترکیب که در سال ۱۸۲۳ توسط دانشمند فرانسوی کشف شده در بین ورزشکاران بسیار شناخته شده است و یکی از پرکاربردترین مکملها برای افزایش عضله سازی است. توضیح در مورد کراتین به همین جا ختم نمیشود، در ادامه مطلب را ما همراه شوید تا بگوییم کراتین چیست و چگونه تولید میشود. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.
کراتین یک پروتئین غیر ضروری است که از آرژنین، گلیسین و متیونین گرفته میشود. کبد، کلیه ها و پانکراس به طور ذاتی در حدود ۱ الی ۲ گرم کراتین در روز تولید میکنند. ۱ الی ۲ گرم کراتین دیگر نیز از طریق مواد غذایی و به طور عمده از طریق ماهی و گوشت قرمز کسب میشود.
کل ذخیره کراتین (کراتین فسفات + کراتین) در یک فرد ۷۰ کیلوگرمی ۱۲۰ گرم است و در شرایط خاص بدن انسان قادر است تا ۱۶۰ گرم ذخیره کراتین کل داشته باشد. بدن در عضلات ۱ تا ۲ گرم کراتین در روز تجزیه و تبدیل به کراتینین می کند.
این مقادیر کراتین اخذ شده از مواد غذایی روزانه و تولید شده توسط بدن با یکدیگر ترکیب شده تا نیازهای طبیعی بدن را که روزانه ۲ گرم کراتین است را برآورده سازند. کراتین ضمن کمک به عضله سازی، افزایش نیرو و ارتقاء عملکرد ورزشی، یک ماده طبیعی در گوشت است، که عمدتا هم در گوشت قرمز یافت میشود. ساختار شیمیایی این کراتین شبیه آمینو اسیدها است. بدن بهطور طبیعی، کراتین را از آمینواسیدهای گلیسین و آرژنین تولید میکند.
کراتین در بدن بهصورت ترکیب فسفاته (کراتین فسفات) درآمده و به عنوان یکی از منابع ذخیره انرژی بهویژه در فعالتها و ورزشهای سرعتی و انفجاری بهکار میرود. بیشتر ذخیره کراتین نیز در عضلات اسکلتی قرار دارد. حدود ۹۵ درصدِ کراتین بهصورت فسفوکراتین در عضلات ذخیره میشود، ۵ درصد باقیمانده نیز در مغز، کلیه و کبد ذخیره میشود.
اين نوع مكمل در بازار به صورت پودر، كپسول، قرص جويدني و قطره يافت مي شود. ولی در ايران اغلب به صورت پودر در بسته های ۱۲۰ تا ۱۰۰۰ گرمي ديده می شود. مقدار كراتين منوهيدرات موجود در يک قاشق پودر كراتين حدود ۵ گرم می باشد.
بیشتر بخوانید: چگونه پروتئین وی خانگی درست کنیم؟ طرز تهیه پروتئین وی