درمان یبوست با چند دستور غذایی ساده
در این مطلب رژیم غذایی در دورانی که دچار یبوست می شوید را بررسی خواهیم کرد و مواد غذایی مناسبی را برای خوردن به شما پیشنهاد می دهیم. بهتر است تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.
یبوست یکی از بیماری های گوارشی می باشد که می توانید با رژیم غذای مناسب به راحتی و بدون استفاده از دارو های شیمیایی آن را درمان کنید. در ادامه شما را با رژیم غذایی برای یبوست آشنا می کنیم.
یبوست و اطلاعاتی مختصر درباره آن
یبوست یکی از بیماری های گوارشی می باشد که می تواند مشکلات بسیار زیادی برایتان بوجود بیاورد. این بیماری در اثر اختلال در روده بزرگ ایجاد می شود و می تواند دل درد های شدید را برایتان ایجاد کند. یادتان باشد که یبوست می تواند باعث ایجاد بسیاری از بیماری های مقعدی شده و کیفیت زندگی شما را خطر می اندازد. به طور کلی این بیماری به سه دسته متفاوت تقسیم می شود. یبوست خفیف، یبوست شدید و یبوست مزمن دسته بندی های این بیماری است. این بیماری علل بسیار زیادی دارد که عبارت اند از :
- کم تحرکی افراد می تواند آن ها را دچار یبوست های شدید و خفیف کند. بهتر است برای پیشگیری از این بیماری بیش تر ورزش کنید و سعی کنید در روز حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی داشته باشید.
- رژیم غذایی نا مناسب از دیگر عواملی می باشد که منجر به ایجاد یبوست می شود و معمولا افرادی بیش تر درگیر این بیماری هستند که مایعات کم تری استفاده می کنند.
- برخی از بیماری های روانی همانند افسردگی و اضطراب نیز می تواند منجر به ایجاد یبوست شود.
- اگر سن شما بالا برود و فعالیت هایتان کم تر شود امکان ابتلا به این بیماری وجود دارد.
رژیم غذایی برای یبوست
افرادی که یبوست دارند می توانند با رعایت چند نکته و استفاده بیش تر از برخی از غذا ها یبوست خود را درمان کنند. در ادامه برخی از مواد غذایی و نوشیدنی هایی که به شما کمک می کند تا این بیماری را درمان کنید را برایتان عنوان خواهیم کرد.
فیبر
خوردن فیبر به دستگاه گوارش کمک بسیار زیادی می کند و منجر می شود که بتوانید از این مشکل رهایی یابید. در واقع میوه ها و سبزیجات بسیار زیادی هستند که فیبر دارند و شما با آوردن بخشی از آن ها به رژیم غذایی روزانه خود می توانید یبوست را برای همیشه فراموش کنید. در واقع فیبر فایده دیگری هم برای بدن دارد و آن هم این است که می تواند از بروز سرطان های گوارشی جلوگیری کند. فیبر ها آب زیادی دارند و زمانی که وارد روده ها می شوند منجر به افزایش حجم و نرم تر شدن مدفوع شده و خروج آن را سریع تر و روان تر می کند. مواد غذایی که دارای فیبر هستند عبارت اند از :
- گلابی
- پرتقال
- زغال اخته
- تمشک
- توت فرنگی
- لوبیا
- عدس
- گندم
- جو
- کلم هویج
نوشیدن آب
سعی کنید در طی روز بیش تر از آب استفاده کنید و یادتان باشد که آب ولرم به بدن شما کمک بسیار بیش تری خواهد کرد تا از شر یبوست رها شوید. یادتان باشد که مصرف آب کم تر می تواند منجر به تشدید یبوست شود. بهتر است صبح ها حتما یک لیوان آب ناشتا میل کنید.
کاهش استفاده از کافئین
فواید کافئین برای بدن بسیار زیاد می باشد ولی اگر شما از آن به صورت بی رویه استفاده کنید تمامی فواید خود را از دست می دهد و مشکلات بسیاری را برایتان ایجاد خواهد کرد. بهتر است در طی روز به میزان توصیه شده از مواد کافئین دار استفاده کنید تا بتوانید سریع تر یبوست خود را درمان کنید.
کاهش استفاده از الکل
استفاده از الکل در حالت کلی برای بدن مضر می باشد و می تواند منجر به دهیدراته شدن بد شود. بهتر است در صورتی که به یبوست دچار هستید استفاده از الکل و موادی که در ساخت آن ها الکل به کار رفته است را کنار بگذارید تا بتوانید به راحتی این بیماری را درمان کرده و به زندگی عادی خود باز گردید.
افزایش استفاده از پروبیوتیک ها
پروبیوتیک ها یکی از مهم ترین موادی هستند که می توانند به سلامت روده ها کمک کرده و در نتیجه بیماری های روده ای همانند یبوست را درمان کنند. بهتر است این مواد را تا جایی که می توانید به رژیم غذایی خود آورده و از آن ها استفاده مفید داشته باشید تا بهبود یابید.
رعایت نکات مهم در زمان یبوست
افرادی که دچار یبوست هستند باید چند نکته را رعایت کنند تا بتوانند در کنار داشتن یک رژیم غذایی خوب سریع تر بهبود پیدا کرده و بتوانند همانند افراد عادی به زندگی باز گردند.
- استفاده از سبزیجات را فراموش نکنید و حتما زمانی که غذا می خورید از آن ها نیز در کنار غذا ها استفاده کنید.
- در طی روز حدودا ۴ واحد میوه میل کنید تا آب مورد نیاز بدنتان فراهم شود.
- در طی روز برای تامین آب مورد نیاز بدن باید ۸ الی ۱۲ لیوان آب بنوشید.
- صبح ها یک لیوان آب ولرم بنوشید و این کار را قبل از خوردن صبحانه انجام دهید.
- سعی کنید در وعده های غذایی خود کم تر از سیب زمین و نان و برنج استفاده کنید.
- سعی کنید در حین صرف نهار و شام از تخم کتان استفاده کنید. البته این مورد به همه افراد توصیه نمی شود و اگر دچار کیست های تخمدانی هستید نباید اصلا از تخم کتان استفاده کنید زیرا این ماده می تواند خطراتی با خود به همراه داشته باشد.
- سعی کنید غذا های خود را بیش تر با حبوبات تهیه کنید.
- کافئین های اضافی را از لیست غذا های خود خط بزنید و سعی کنید از نوشابه و قهوه به میزان کم تری استفاده کنید.
- در غذا های خود از ادویه سماق کم تر استفاده کنید.
- فعالیت های بدنی را از یاد نبرید.
- سعی کنید در روز هر زمانی که نیاز به اجابت مزاج داشتید آن را انجام داده و به تاخیر نیندازید.
- آرامش را به زندگی خود برگردانید زیرا نداشتن آرامش و داشتن استرس بسیار زیاد می تواند نشانه های بیماری را تشدید کرده و بیماری های بسیار زیادی را با خود به همراه خواهد داشت.