چرا تمرین در گرما از تمرین در ارتفاع بهتر است؟
یکی از بالاترین رکوردهای تعریقی که در متون گزارش شده است معادل ۳/۷ لیتر در ساعت، متعلق به یک دوندهی ماراتن به نام آلبرتوسالازار که در المپیک سال ۱۹۸۴ ثبت گردیده است. در ماههای پایانی مانده به مسابقات، پیشبینی میشد که هوا بسیار گرم باشد. دوندههای ماراتن تحت تمرینات شدید در معرض هوای بسیار گرم به منظور کمک به سازگاری و تطبیق آنها با شرایط مسابقه تمرین در هوای گرم را تجربه کردند. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.
وقتی سالازار در مکان ۱۵هم در بین دوندهها قرار گرفت، کارشناسان و مربیان وی متوجه شدند که برنامهی تمرینی با موفقیت انجام شده است و پس از آزمایش خون و دیگر تستها و شواهد بدست آمده از آنها متوجه شدند که هورمونها و سیستمهای تنظیم گرما وی کاملاً طبیعی است. بدن او گرما را با بالاترین میزان تعریق دفع میکرد، ۳ لیتر در ساعت تعریق، نسبت به یک لیتر در ساعت در یک فرد عادی.
محققان دهه ها در پی کشف تأثیرات گرما بر عملکرد ورزشی ورزشکاران بودند و نتایجی که بدست آوردهاند همواره شگفت انگیز بوده است. مطالعات نشان دادهاند که علاوه بر افزایش میزان تعریق، تمرین در گرما میتواند حجم پلاسمای خون ورزشکار را افزایش دهد (که منجر به بهبود آمادگی قلبی و عروقی آنها میشود)، کاهش دمای عمومی مرکز بدن، کاهش لاکتات خون، افزایش نیروی عضلانی-اسکلتی و شاید برایتان جالب باشد که برخلاف تصور عمومی، سبب میشود فرد در درجه حرارت سرد نیز بهتر و راحتتر به تمرین بپردازد.
سانتیاگو لورنزو، استاد فیزیولوژی در دانشکده پزشکی اورِگان میگوید: در حقیقت، تمرین در گرما میتواند به طور حتم نسبت به تمرینات در ارتفاع در ایجاد سازگاریهای فیزیولوژیکی مثبت، موثرتر واقع شود. وی اضافه میکند: تمرین در گرما و سازگاری با هوای بسیار گرم نسبت به ارتفاع، سبب ایجاد تغییرات ویژهی محیطی بیشتری میشود که متعاقب آن پیشرفت قابل توجهی را در عملکرد هوازی فرد پدید میآورد.
بر خلاف فلسفهی تمرین بیشتر، فرصت کمتر برای داشتن زندگی باکیفیت بالاتر، با سرعت بیشتری نسبت به تمرین در شرایط هیپوکسیا در ارتفاعات با شرایط استرسزا هوای بسیار گرم سازگار میشویم. به عبارت دیگر، تمرین در گرما نه تنها سبب افزایش VO2Max آنهم با تقلای کمتری نسبت به تمرینات در ارتفاع میشود، بلکه باعث میشود ورزشکاران قادر به مقاومت در برابر طیف گسترهای از دماهای مختلف باشد.
بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد علت گرفتگی عضلات، پیشگیری و درمان گرفتگی