اگر کبد چرب دارید این رژیم غذایی شماست

یکی از شایع ترین مشکلاتی که امروز رواج زیادی پیدا کرده مشکل کبد چرب است که اگر هر چه زود تر اقدام به درمان آن صورت نگیرد باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی خواهد شد، که شما می توانید با داشتن یک رژیم غذایی کبد چرب از پیشرفت آن جلوگیری کنید. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

اگر کبد چرب دارید این رژیم غذایی شماست

با ارائه یک رژیم غذایی کبد چرب برای افراد مبتلا به این بیماری می توان از بروز شدت کبد چرب قبل از آنکه دیر شود جلوگیری کرد به همین دلیل با رعایت بایدها و نبایدها در این رژیم غذایی می توان تا حدودی به درمان کبد چرب پرداخت.

آشنایی با رژیم غذایی کبد چرب

به طور عمده رژیم غذایی کبد چرب بر چند مبنا است:

  • مصرف غذاهای کم چرب و کم کالری
  • به حداقل رساندن مصرف شکر، کربوهیدرات تصفیه شده، نمک و چربی های اشباع
  • بالا بردن میزان مصرف فیبر از جمله تمامی حبوبات
  • مصرف فراوان از میوه جات و سبزیجات مختلف

کبد چرب به ۲ گونه الکلی و غیر الکلی شناخته می شود. گونه غیر الکلی آن به واسطه بالا بودن مصرف غذاهای بسیار چرب ایجاد می شود، و گونه الکلی آن مختص کسانی است که از مشروبات الکلی استفاده می کنند. زمانی که کبد چرب شود قدرت کارایی خود را از دست می دهد و قادر به دفع سموم از بدن نیست، زمانی که کبد مهم ترین وظیفه خود را به درستی انجام ندهد باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی در بدن می شود. برای درمان کبد چرب به طور معمول اولین گامی که برداشته می شود ارائه یک رژیم غذایی کبد چرب به فرد است. مهم ترین مواد غذایی که در رژیم غذایی کبد چرب وجود دارد عبارت است از:

سیر

یکی از بهترین سبزیجات و که در جهت درمان کبد چرب می تواند بسیار مفید عمل کند، علاوه بر این سیر قادر است از میزان چربی موجود در خون کاهش دهد که می تواند در جهت درمان کبد چرب بسیار مفید باشد. شما می توانید به صورت خام از سیر در غذاها یتان استفاده کنید.

قهوه

قهوه به دلیل داشتن اسید کلروژنیک قادر به تنظیم کلسترول خون و فشار خون بالا است و همچنین در درمان کبد چرب غیر الکلی می تواند بسیار سود مند باشد به همین دلیل قهوه جزء پایه ثابت رژیم غذایی کبد چرب قرار می گیرد.

کلم بروکلی

استفاده از سبزیجات برگ سبز در رژیم غذایی کبد چرب بسیار موثر است که مهم ترین این سبزیجات کلم بروکلی است و از آنجایی که دارای خواص شگفت انگیزی است می تواند در جهت درمان کبد چرب بسیار قوی عمل کند.

گردو

قرار گرفتن گردو در برنامه غذایی کبد چرب می تواند به دلیل دارا بودن میزان امگا ۳ بالا یکی از بهترین مواد خوراکی برای بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی می باشد.

آواکادو

این میوه به دلیل دارا بودن انواع چربی های مفید و سالم و همچنین دارا بودن انواع مواد مغذی و سرشار بودن از فیبر برای محافظت از کبد بسیار مفید است که باعث بهبود آسیب کبدی می شود.

 پروتئین

وجود پروتئین ها در بدن باعث می شوند که در مقابل بهبود بیماری کبد چرب به بدن کمک زیادی کند. به همین دلیل، وجود پروتئین های لازم بدن برای بهبود کبد چرب بسیار ضروری هستند، که شما برای دریافت پروتئین کافی باید لیستی از غذاهایی که حاوی پروتئین بالایی هستند تهیه کنید.

روغن زیتون

همانطور که می دانید روغن زیتون جزء سالم ترین روغن ها است که به میزان زیادی هم حاوی امگا ۳ بوده، روغن زیتون می توان در جهت درمان و کنترل کبد چرب بسیار سودمند عمل کند. به همین دلیل باید مصرف دیگر روغن های جامد و مایع را قطع کرده و تنها از روغن زیتون برای مصارف روزانه استفاده کنید.

امگا۳

این مواد مغذی در طیف وسیعی از مواد غذایی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید، از آنجایی که امگا۳ قادر است میزان چربی موجود در کبد را کاهش دهد، وجودش در رژیم غذایی کبد چرب ضروری است، از جمله مواد غذایی سرشار از امگا ۳: ماهی سالمون، تخمه آفتاب گردان، انواع دانه های روغنی، گردو .. است.

غذا های ممنوعه برای کبد چرب

در طول دوره درمان با رژیم غذایی کبد چرب باید از مصرف مواد غذایی ذکر شده جدا خودداری کنید.

مصرف قند و شکر: مصرف شیرینی جات و مواد خوراکی حاوی قند بالا باعث می شود که میزان قند خون در فرد افزایش یابد در نتیجه باعث چرب تر شد کبد خواهد می شود، سعی کنید از مصرف آبمیوه های صنعتی، بستنی، نوشابه و مواد غذایی که به صورت بسته ارائه می شوند خودداری کنید.

غلات تصفیه نشده: از جمله غلات تصفیه نشده مانند برنج سفید، نان سفید و پاستا اشاره کرد دارای هیچ گونه فیبری نیستند و فقط منجر به بالا رفتن میزان قند خون می شوند، که باید به جای استفاده از این نوع مواد غذایی از غلاتی استفاده کنید که دارای فیبر باشد.

غذا های سرخ شده: از مصرف پیاز داغ، چیپس، پفک، غذا های تفدادنی، غذا های شور، سس های مختلف، انواع ترشی جات پرهیز کنید. همانطور که می دانید غذاهای چرب کالری زیادی به بدن ما می رسانند، کالری زیاد هم موجب بالا رفتن وزن می شود و زمانی که وزن افزایش یابد تاثیرش بر روی کبد بیشتر خواهد شد به همین دلیل در این رژیم غذایی کبد چرب باید نوع پخت و پز خود را تغییر داده و به صورت بخار پز و کبابی استفاده کنید.

گوشت: گوشت های فرآوری شده تماما دارای چربی های اشباع شده هستند به خصوص گوشت گوساله که مصرف آن ها برای بیماران مبتلا به کبد چرب مناسب نیست. شما می توانید بجای آن از گوشت ماهی و یا توفو استفاده کنید.

از دیگر نکات مهم

  • صبح ها قبا از صبحانه ۱ عدد سیب میل کنید.
  • از گوشت خروس، بره، بوقلمون، شتر استفاده کنید.
  • برای صبحانه از زیتون استفاده کنید.
  • از دم نوش زعفران با عسل استفاده کنید.
  • شب ها بادام بخورید.
  • غذا هایتان را خوب بجوید .
  • عصر ها از شربت سکنجبین استفاده کنید.
  • برای صبحانه از ارده شیره استفاده کنید.
  • از تنقلاتی مانند کشمش، پسته، گردو، فندق و.. استفاده کنید.
  • ورزش کنید.
  • اضافه وزنتان را پایین بیاورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا