تمرینات هیت چه تاثیری بر هورمون کورتیزول دارد؟

تمرینات هیت (تمرین تناوبی با شدت بالا) می‌تواند نتایج شگفت انگیزی به همراه داشته باشد. اما، مانند هر نوع تمرین دیگر، بهتر است در حد اعتدال انجام شوند. این تمرینات به عنوان راهکاری مفید برای بهبود بسیاری از جنبه‌های آمادگی جسمانی مورد تحسین قرار گرفته‌اند. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.

تمرینات هیت چه تاثیری بر هورمون کورتیزول دارد؟

به احتمال زیاد در مورد تمرینات HIIT شنیده‌اید و شاید حتی این تمرینات را امتحان کرده باشید. تمرینات هیت شامل دوره‌های تمرینی کوتاه مدت شدید است که بین ۱۰ تا ۶۰ ثانیه طول می‌کشند و بلافاصله پس از آن یک دوره ریکاوری فعال به همان مدت یا بیشتر انجام می‌گردد. این چرخه سخت تمرین و ریکاوری، بسته به نوع تمرین، از ۳ تا ۱۰ بار تکرار تشکیل می‌شود.

مزایای فیزیولوژیکی هیت عبارت است از افزایش متابولیسم پس از ورزش، بهبود ترکیب بدن و بهبود قند خون ناشتا و حساسیت به انسولین. به دلیل مزایایی این روش تمرینی از آن به عنوان “قرص جادویی” در ورزش یاد می‌کنند. با تمرینات هیت، ممکن است در عرض چند هفته تغییرات قابل ملاحظه ای را مشاهده کنید و این باعث شود از تمرینات روتین خود دور شوید. در هیت فقط چند دوره کوتاه تمرینی طول می‌کشد تا سطح انرژی بدن خود را افزایش دهید و این تغییرات تحت تأثیر نوسانات هورمون‌ها، به ویژه هورمون کورتیزول صورت می‌گیرد.

کورتیزول یک هورمون استروئیدی است که توسط غدد فوق کلیوی تولید شده و هرگاه چیزی را تجربه می‌کنیم که بدنمان آن را به عنوان عامل تهدید شناسایی می‌کند، مانند پارس کردن سگی که به سمت ما می‌آید، یک ماده شیمیایی به نام هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH) در مغز ترشح می‌شود. این کار، غدد فوق کلیوی را تحریک می‌کند تا کورتیزول و آدرنالین ترشح کنند.

کورتیزول یکی از هورمون‌هایی است که بدن ما آن را برای کنترل استرس تولید می‌کند. در طول تمرینات هیت، مغز استرس وارده به بدن را احساس کرده و در نتیجه این عمل موجب ترشح مجموعه ای از هورمون‌ها از جمله کورتیزول می‌شود. ترشح کورتیزول سیستم عصبی سمپاتیک را فعال کرده و پاسخ جنگ یا گریز را ایجاد می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا