تاریخچه ، قوانین و نحوه بازی ورزش کبدی
قوانین و تاریخچه ورزش کبدی
کبدی در اصل یک بازی ایرانی است و به اسامی مختلف نامیده می شود، این بازی در گیلان شیرین دودو و در خراسان، گلستان و مازندران زو و در سیستان و بلوچستان کبدی نامیده می شود. کبدی یک بازی کم خرج و یک بازی بیرون سالنی و سالنی پرتحرک است که ترکیبی از کشتی و راگبی است. برای گرفتن مهاجم یا فرار از دست حریف در این بازی به مهارت، انعطاف پذیری چابکی، استقامت، حضور ذهن و جرأت نیاز است.
تاریخچه جهانی و آسیایی کبدی :
تاریخچه این بازی به 4000 سال قبل باز می گردد .کبدی یک ورزش بسیار محبوب در آسیای جنوبی است، ریشه کلمه کبدی از واژه کائون بادا به معنی مبارزه با حریف مشتق می شود این بازی همزمان با بازیهای المپیک برلن در سال 1936 در شهر ماهاراشترا توسط هانومان و یا بام به نمایش درآمد. بازی کبدی در سال 1938 در بازیهای المپیک هند در شهر کلکته معرفی و فدراسیون کبدی هند (KFI ) در سال 1950 تاسیس شد و قوانین و مقررات استاندارد بازی کبدی در همین سال تصویب شد. و فدراسیون آماتور کبدی هند نیز در سال 1973 تاسیس شد .
فدراسیون آماتور کبدی آسیا در سال 1978 تشکیل شد و کبدی برای اولین بار به عنوان یکی از رشته های نمایشی بازیهای آسیایی در سال 1982 دهلی نو شرکت و برای اولین بار نیز در بازیهای آسیای پکن در سال 1990 به عنوان یک رشته رسمی شرکت داده شد. اولین مسابقات رسمی جهانی کبدی براساس قوانین و مقررات فدراسیون آماتور کبدی آسیا و اولین بار در سال 2004 در بمبئی هند برگزار شد و کشورهایی از آسیا- اروپا- آمریکا در این رویداد شرکت نمودند. اولین دوره مسابقات قهرمانی کبدی در سال 1980برگزار شد تا بخش زنان نیز در سطح بین المللی فعالیت لازم را داشته باشد .
هدف اصلی فدراسیون کبدی جهانی گسترش ورزش در سراسر جهان و گنجاندن آن به سوی المپیکی شدن است و آقای جی سی گهلوت رئیس فدراسیون کبدی و همکاران ایشان در کلیه کشورها تمام تلاش خود را به کار می برند که این رشته را در بازیهای المپیک بگنجانند.
نحوه بازی ورزش کبدی :
1. طرفی که برنده شیر یا خط می شود، حق انتخاب زمین یا حمله را دارد و در نیمه دوم زمین باید عوض شود و طرفی که مهاجمان خود را اول نفرستاده است باید حملهرا آغاز کند. بازی در نیمه دوم با همان تعداد بازیکنانی که در نیمه اول وجود داشته اند ادامه پیدا می کند .
2. در صورتیکه هر یک از قسمتهای بدن بازیکن با زمین خارج از محدوده تماس پیدا کند باید از زمین خارج شود اما هنگام درگیری اگر هر یک از قسمتهای بدن بازیکن یا بازیکنانی که در محدوده زمین بازی است برخورد کند، وی نباید از
زمین خارج شود (قسمت تماس باید در داخل محدوده زمین بازی باشد )
3. در صورتیکه بازیکن در زمان بازی از محدوده زمین بازی خارج شود، وی باید از زمین بازی خارج گردد یا سر داور با اعلام شماره بازیکن به وی دستور خروج از بازی را می دهد در این حالت صورت زده نمی شود و بازی ادامه می یابد .
4. مهاجم می بایست کلمه کبدی را به صورت بلند ادا کند چنانچه او نتواند کلمه مذکور را مکرر ادا کند داور او را با دادن تذکر بر می گرداند و حمله به تیم مقابل داده می شود .
5. پس از برگشت مهاجم به زمین خودش تیم مقابل باید بلافاصله مهاجم خود را روانه حمله نماید. اگر حمله را بیشتر از 5 ثانیه به تأخیر بیاندازد، سر داور حمله را به تیم مقابل میدهد. بنابراین هر تیم مهاجم خود را تا آخر بازی به
نوبت به حمله می فرستد .
6. چنانچه مهاجم یا مهاجمین پس از یک اخطار، عمداً قوانین شماره 5 و6 را نقض کنند داور یا سرداور بایستی برگشت او را اعلام کرده و یک امتیاز به حریف بدهد .
7. چنانچه افراد تیم مقابل، مهاجم را گرفتند و او با تلاش از چنگ آنها بیرون آید و خود را به زمین خودی رساند نبایستی دنبال شود. اما چنانچه مهاجم فقط حریف یا حریفان خود را لمس کرد باید دنبال شود و در زمین خودشان او را زمین گیر کنند تا 1 امتیاز بگیرند
8. در یک زمان بیش از یک مهاجم نباید داخل زمین حریف شود، چنانچه بیش از یک مهاجم داخل زمین حریف شود، سر داور می بایست دستور دهد همه آنها برگردند و
حمله را به تیم مقابل می دهد .
9. در صورت تکرار مورد 8، سر داور یا داور بایستی به آنها اخطار دهد و اگر علیرغم اخطار آنها این کار را ادامه دهند داور یا سرداور تمامی مهاجمینی که به زمین حریف وارد شده اند و قوانین را نقض کرده اند به زمین خود برگردانده و حمله را به تیم مقابل می دهد .
10. چنانچه مهاجم هنگامی که در زمین حریف است نتواند امتیاز کسب کند و هنگامی که مهاجم نگه داشته شده است حریفان نمی دانند عمداً با بستن دهان مهاجم او را ساکت کنند. داور یا سرداور بایستی مهاجم را به زمین خود برگرداند و مدافع خطاکار را از زمین بازی اخراج کند و یک امتیاز به حریف بدهد .
11. هیچ حریفی نباید خودسرانه مهاجم را هل بدهد و از خط وسط خارج کند . ( تنه قانونی مجاز است )
12. تا زمانی که مهاجم به زمین خود نرسیده باشد هیچ یک از حریفان نباید با سطح زمین مهاجم تماس پیدا کند و تمامی بدن آنها باید در پشت خط میانی باشد .
اگر وی مرتکب چنین عملی شود در مورد او اعلام اوت می شود از بازی اخراج میگردد .
13. اگر حریف یا حریفانی که از بازی بیرون شده اند از قانون شماره 13 تخطی کرده باشند، مهاجمی را بگیرند یا در هنگام گرفتن یا کمک به گرفتن مهاجم از قانون مذکور تخطی کنند در مورد مهاجم اعلام اوت نباید کرد و حریف یا
حریفانی که در زمین مهاجم هستند به زمین خود برمی گردند و فرصت حمله به تیم مقابل داده می شود .
14. چنانچه مهاجمی خارج از نوبت خود وارد زمین شود یا بازی را شروع کند، سرداور یا داور می بایست به او دستور برگشت و اخطار بدهند اگر به عقیده سرداور یا داور چنین ورودی به طور مداوم و مصرانه صورت گیرد وی به حریف مقابل یک امتیاز می دهد (چنین امتیازی می بایست حداقل پس از دادن یک اخطار بهمهاجمین اعلام شود ).
15. هنگامیکه یک تیم اخراج می شود یا تمام تیم حریف در بیرون زمین هستند و هیچ یک از حریفان حق دوباره بازی کردن را نداشته باشند می بایست امتیاز لونا که دو امتیاز می باشد علاوه بر امتیازات کسب شده از سوی بازیکنان اخراج شده بدهند. بازی ادامه می یابد و تمامی بازیکنان دو گروه ظرف مدت 10 ثانیه وارد زمینهای خود می شوند و در غیراینصورت سرداور یا داور می بایست یک امتیاز به حریفان بدهند و سپس چنانچه تیم وارد زمین نشود سرداور یا دارو برای هر 5 ثانیه یک امتیاز می بایست بدهد. در نتیجه بازی تا آخر به همین ترتیب ادامه می یابد .
16. چنانچه که مهاجمی در برابر یک بازی خطرناک اخطار داده شود و یا به هر طریقی از سوی تیم خود راهنمایی شود سرداور یا داور می تواند بازیکن خاطی را دیسکالیفه نماید و 2 دقیقه یا بیشتر از بازی اخراج نماید .
17. چنانچه امتیازات دو تیم یکسان باشد قانون پنج حمله ای اجرا می شود. از هر تیم 5 نفر مهاجم انتخاب می شود و به ترتیب حمله (حمله اول مهاجم از تیمی که برنده سکه بوده انجام می شود) انجام می شود و در صورت قطع کردن خط باک توسط مهاجم منجر به کسب امتیاز می شود و مدافعین هفت نفر کامل هستند، اگر
باز هم مساوی شدند قانون حمله ناگهانی اعمال می شود .
18. در سیستم لیگ طرفی که برنده است صاحب دو امتیاز لیک می شود و طرف بازنده هیج امتیاز لیگ کسب نمی کند. در صورتیکه دو تیم مساوی شدند هر دو طرف یک امتیاز کسب خواهند کرد .
19. اگر نور سالن و زمین کافی نباشد یا باران شدیدی ببارد یا بنا به هر دلیل دیگری در ادامه مسابقه اختلال پیش آید و مسابقه تا آخر ادامه نیابد، چنین مسابقه ای می بایست دوباره برگزار شود . در صورت توقف موقتی مسابقه، باید مسابقه ادامه یابد.
20. مربیان و سرپرستاران تیمها نباید از روی نیمکت بلند شده و سر و صدا نمایند بلکه در وقت تایم اوت و در دو نیمه تیم خود را راهنمایی نماید چنانچه از قانون تخطی نمایند اخطار و جریمه خواهند شد .
سه شکل بازی کبدی
سانچوانی:
این فرم کبدی نزدیکترین حالت به بازی کنونی است . در این فرم کبدی ، بازیکنان پس از بیرون شدن از زمین دوباره به بازی برمی گردند و بازی در دو نیمه 20 دقیقه ای با یک استراحت 5 دقیقه ای بین دو نیمه ادامه می یابد . در این بازی هر تیم شامل 9 بازیکن می باشد تیمی که تمام بازیکنان حریف را بیرون بفرستد چهار امتیاز برای یک لونا بدست می آورد ، تیم برنده تیمی است که حداکثر امتیاز را در پایان 40 دقیقه کسب کرده باشد در این نوع کبدی زمین بازی بزرگتر است وبا توجه به سیستم بیرون رفتن و دوباره برگشتن و لونا بسیار شبیه کبدی جدید است .
جامینی:
این فرم از کبدی با 9 بازیکن برای هر طرف برگزار می شود میدان بازی اندازه خاصی ندارد ویژگی اصلی این فرم کبدی آن است که بازیکنی که بیرون میرود (می سوزد) باید تا زمانیکه تمام اعضای تیمش می سوزد و بیرون می رود باید بیرون باقی بماند تیمی که در خارج کردن تمام بازیکنان حریف موفق باشد یک امتیاز کسب می نماید . این حالت منسوب به سیستم کنونی لونا است پس از اینکه تمام بازیکنان بیرون شدند تیم مجددا به زمین وارد و بازی ادامه می یابد این بازی تا وقتی ادامه می یابد که 5 تا 7 لونا صورت گیرد . بازی زمان ثابتی ندارد عیب اصلی این بازی کبدی آن است که بازیکن شانس ارائه بهترین عملکرد را ندارد زیرا احتمالا در بخش مهمی از بازی تا کسب لونا باید بیرون باقی بماند .
آمار:
آمار در ادبیات یعنی شکست ناپذیر این شکلی از بازی کبدی است که بر مبنای امتیازهای گرفته شده توسط هر دو طرف بازی بدست می آید . میدان بازی اندازه مشخصی ندارد و 9 تا 11 بازیکن اعضای هر تیم را تشکیل می دهند در این فرم از کبدی چیزی به عنوان خارج و بازگشت دوباره بازیکن به بازی لونا وجود ندارد بلکه زمان فاکتور تعیین کننده و مزیت اصلی این فرم بازی آن است که بازیکنان در کل بازی در میدان باقی می مانند و می توانند بهترین بازی خود را ارائه دهند .
تیم های برتر کبدی کشورهای آسیایی:
هندوستان- پاکستان- ایران- ژاپن- بنگلادش- مالزی- سریلانکا- کره جنوبی- ترکمنستان- افغانستان- تایلند- نپال- چین- مالدیو- بوتان- قرقیزستان- قزاقستان- اندونزی.
تیم های برتر کبدی کشورهای جهان:
هندوستان- ایران- ژاپن- پاکستان- کانادا- انگلستان- آلمان- بنگلادش – آمریکا- ترکیه- سریلانکا- چین- مالزی- اندونزی- مالدیو- یونان- تایلند- کره جنوبی- افغانستان- قرقیزستان- قزاقستان- ترکمنستان.
قوانین و مقررات بازی کبدی :
هر تیم شامل 12 بازیکن بوده که 7 نفر بازیکن اصلی و 5 نفر بازیکن ذخیره می باشند.تعویض در بازی در مواقع تایم اوت پزشکی و تایم مربی مجاز می باشد و محدودیت تعویض وجود ندارد.
وقت بازی 2 وقت 20 دقیقه ای می باشد و در صورت تساوی دو تیم در پایان وقت قانونی پنج حمله از سوی دو تیم و اگر باز هم مساوی شدند حمله یک به یک پیگیری می شود، تا تیم برنده مشخص گردد. وقت استراحت بین دو نیمه، 5 دقیقه می باشد.
* زمین کبدی :
زمین بازی قطعه زمینی است مسطح با تشک تاتامی با ابعاد 10*5/12 متر برای مردان که توسط یه خط میانی به دو قسمت تقسیم می شود، هر نیمه از زمین 10 متر عرض و 6 متر و 25 سانتی متر طول دارد که اندازه هر نیمه به عرض 8 متر و طول 5 متر و 50 سانتی متر است . تعاریف خطوط کبدی به شرح ذیل می باشد :
1- مرز : عبارت است از خطوط چهار طرفه محوطه زمین بازی که به عنوان خطوط مانع در نظر گرفته شده اند، مثل DA/CD/BC/AB کلیه خطوط حداکثر به عرض 5 سانتی متر و از قسمت محوطه زمین بازی تشکیل می شوند .
2- خط میانی : MID LINE :این خط زمین بازی را به دو قسمت (25/6 برای مردان و 50/5 برای زنان) تقسیم میکند به اسم خط میانی یا پیروی. و یا شروع حمله نامیده می شود .
3- لابی LOOBY : هر یک از کناره های زمین بازی به صورت راهرو یا لابی به عرض 1 سانتی متر در نظر گرفته شده است .
4- خط باک یا حمله BAULK : باید از عرض کامل در فاصله 75/3 متر برای زمین مردان و در فاصله 3 متر برای
زمین زنان باشد و کلیه خطوط نشان داده شده در شکل باید به طور واضح کشیده شوند و نباید بیشتر از 5 سانتی متر عرض داشته باشند .
5- خط امتیازی BONUS : از خط باک 1 متر و فاصله آن تا انتهای زمین 5/1 متر می باشد .
نکات مهم ورزش کبدی :
1. لازم است در هر طرف زمین به اندازه 4 متر فضای بیرونی در کنار و انتهای خطوط اختصاص داده شود .
2. سکوی نشستن : SITTING BLOCK
باید در فاصله 2 متر از انتهای خطوط قرار گیرد. این سکو باید به شکل مستطیل 8*1 متر برای مردان و 6*1 متر برای زنان باشد. در صورت عدم امکان فراهم ساختن سکو با چنین ابعادی، داور می تواند در مورد علامت گذاری و
تعیین محل مناسب سکوهای محل نشستن تصمیم گیری نماید .
3. کبدی گفتن:
با صدای بلند و واضح، باید کلمه کبدی را به طور ممتد بازیکن مهاجم تکرار کند .
4. مهاجم:
کسی است که وارد میدان حریف می گردد مهاجم قبل از اینکه به زمین یا میدان حریف برسد باید شروع به کبدی گفتن بکند .
5. حریف :
هر یک از بازیکنان یک گروه که در محوطه زمین خود در مقابل گروه مهاجم در طرف دیگر زمین قرار می گیرند، حریف یا طرف مخالف گروه دیگر محسوب می گردند .
6. قطع :
قطع کردن صدای کبدی کلمه (کبدی کبدی) یا نفس گیری در طی بازی به معنی قطع کردن محسوب می گردد. این عمل باید به طور ممتد کبدی ـ کبدی شروع شده و ادامه یابد تا زمانیکه مهاجم به زمین خود برگردد .
7. موفق
شدن:در صورتیکه مهاجم بدون نقض قوانین بازی با حریف تماس پیدا کند یا اگر قسمتی از بدن حریف با قسمتی از بدن مهاجم تماس پیدا کند و سپس مهاجم با زمین خود تماس پیدا کند، مهاجم موفق به کسب امتیاز شده است .
8. متوقف
ساختن مهاجم:در صورتیکه حریفان یا حریف بدون نقض قوانین بازی مهاجم را نگه داشته و او را در زمین خود متوقف سازند و به مهاجم اجازه رسیدن به زمینش را ندهند تا وی نتواند بازی را ادامه دهد، مهاجم متوقف شده شناخته
می شود و یک امتیاز را از دست می دهد .
9. صحیح رسیدن به زمین:در صورتیکه مهاجم پس از عبور از خط میانی، با هریک از اعضای بدن با زمین خود تماس پیدا کند و قوانین بازی را نیز نقض نکرده باشدو بازی را ادامه داده باشد وی صحیح به زمین خود رسیده است .
10. چنانچه مهاجم خط امتیازی را رد کند یک امتیاز می گیرد .
11. تماس پیدا کردن:منظور از تماس پیدا کردن تماس مهاجم با حریفان یا لباس، کفش و مو یا هر یک از وسایل یا اعضای بدن آنها می باشد .
12. درگیری:هنگامی که مهاجم با حریف یا حریف با مهاجم تماس پیدا کند درگیری آغاز می گردد .
13.حمله: هنگامی که مهاجم وارد زمین حریف می شود حمله آغاز شده است .
14.حمله موفق:اگر مهاجم حداقل یکبار هنگام زمان حمله از خط 75/3 متری (باک) عبور نماید و به زمین خود برگردد، حمله موفقیت آمیز انجام شده است .
قوانین مسابقه ورزش کبدی
1) تیم
• هر تیم شامل 14 نفر بازیکن می باشد – 8 نفر بازیکن اصلی و 6 نفر بازیکن ذخیره که تعویض می شوند.
2) مدت زمان مسابقه کبدی
• زمان بازی برای مردان ، زنان و جوانان پسر و دختر دو زمان 20 دقیقه ای با 5 دقیقه استراحت بین دو نیمه می باشد.
• زمان بازی برای نوجوانان دختر و پسر دو زمان 15 دقیقه ای با 5 دقیقه استراحت بین دو نیمه می باشد.
توجه:آخرین حمله هر نیمه مسابقه باید تا زمان کامل شدن آن حتی بعد از اتمام زمان قانونی انجام و کامل شود .
3) سیستم
قانون اخراج و احیاء قابل اجرا نمی باشد . فقط امتیازات کسب شده محاسبه می شود.
4) حمله امتیاز آور :
هر حمله می بایست با کسب امتیاز یا امتیازات/ امتیاز فنی/ سلف اوت (خروج مدافع از زمین یا نگه داشته شدن مهاجم) امتیازآور باشد. حتی اگر یک مدافع یا مدافعان خودش به خارج برود حمله تمام شده تلقی می شود و به تیم مهاجم آن امتیازات داده می شود. اگر مهاجم بطور سالم بدون امتیاز گرفتن (لمس مدافع) به زمین خود باز گردد و یا چنانچه مهاجم بیش از 30 ثانیه زمان حمله را ادامه دهد یک امتیاز به تیم مدافع داده می شود.
5) تایم اوت:
الف)هر تیم می تواند 2 تایم اوت 30 ثانیه ای در هر نیمه استفاده کند این تایم اوت می بایست بوسیله کاپیتان یا مربی از سرداور درخواست شود.
ب)در طول تایم اوت تیمها نباید زمین را ترک کنند در صورت تخطی یک امتیاز فنی به تیم حریف داده می شود.
ج)تایم اوت رسمی بوسیله سر داور یا داوران درصورت صدمه بازیکن یا خط کشی دوباره یا هر اشکالی در زمین یا تعلیق بوسیله عوامل بیرونی و یا هر شرایط ناخواسته دیگر گرفته میشود. این تایم اوت به زمان مسابقه اضافه میشود.
6) تعویض:
• 4 بازیکن ذخیره با اجازه سرداور در طول تایم اوت یا زمان استراحت با اجازه سرداور می توانند تعویض شوند.
• بازیکنان تعویض شده می توانند مجدداً تعویض شوند.
• اگر بازیکن تعلیق شود یا صلاحیت بازی را نداشته باشد تعویض او مجاز نمی باشد و تیم با تعداد کمتر به بازی ادامه می دهد.
7) نتیجه:
• تیمی که بالاترین امتیاز را بگیرد در پایان مسابقه برنده اعلام می شود.
8) مساوی در مسابقات حذفی:
چنانچه در مسابقات حذفی امتیازات تیمها مساوی شود مسابقه بر این مبنا محاسبه می شود:
الف) هر دو تیم باید 8 بازیکن در مسابقه داشته باشند .
ب) هر دو تیم باید اسامی 5 مهاجم متفاوت را با شماره آنها به ترتیب حمله به سرداور اعلام کند. این بازیکنان قابل تعویض نمی باشند.
ج) به هر تیم 5 حمله بوسیله مهاجمان متفاوت داده می شود که به نوبت حمله کنند.
د) تیمی که در شروع مسابقه اول حمله کرده بعد از مساوی شدن (تای برک) نیز اول حمله می کند.
ه) حتی اگر بعد از 5 حمله نتیجه مساوی باشد بازی می بایست براساس قانون حمله طلایی انجام شود.
حمله طلایی:
چنانچه بعد از انجام 5 حمله هر تیم در تای برک نتیجه امتیازات تیمها برابر باشد از قانون حمله طلایی برای رسیدن به نتیجه قطعی استفاده می شود. بین دو تیم مجدداً قرعه کشی انجام گرفته و برنده قرعه کشی شانس انجام اولین حمله طلایی را بدست می آورد .
– اگر باز هم بعد از حمله طلایی امتیاز تیمها مساوی باشد نوبت حمله به تیم حریف برای حمله طلایی داده می شود.
– در حمله طلایی تیمی که امتیاز نهایی را بگیرد به عنوان برنده خوانده میشود.
9)سیستم لیگ :
در سیستم لیگ تیمی که مسابقه را می برد دو امتیاز و تیم بازنده صفر امتیاز می گیرد. در صورت مساوی شدن هر دو تیم یک امتیاز می گیرند.
خطا و تخطی های مهم در بازی کبدی و وظیفه داوران در این ورزش
سر داور و داوران قدرت اخطار، تعلیق ، پس گرفتن امتیازات و اخراج بازیکن و یا تیم را دارند. در صورتیکه یکی از تخطی های زیر را انجام داده باشند.
موارد قابل احتیاط:
1) با سماجت بخواهد نظر کادر داوری را به تصمیم خاصی معطوف کند.
2)نسبت به کادر فنی اقدامات توهین آمیز انجام دهند یا کارهایی کنند که منجر به تاثیر در تصمیم آنها شود.
3) نشان دادن انگشت بوسیله مهاجم یا مدافع برای تصمیم داور.
4)خفه کردن مهاجم با بستن دهان و گلوی او و یا هر روش نادرست دیگری.
5) تکل خطرناک که باعث صدمه به بدن بازیکن شود.
6)زمان بیش از 10 ثانیه برای شروع حمله.
7)مربیگری از خارج از زمین بوسیله مربیان و بازیکنان.
8)ممانعت از ورود مهاجم در نوبت حمله او.
4)سر داور و داوران می توانند از این کارتها برای اخطار یا اخراج موقت اخراج از مسابقه یا ممنوع کردن بازیکن، مربی، مدیر، تیم، برای شرکت در مسابقه استفاده کند.
الف)کارت سبز:
از کارت سبز برای اخطار به بازیکنان ، تیم ، و مربی و سرپرست تیم استفاده میشود. اگر کارت سبز دو بار به بازیکن، مربی، مدیر، تیم نشان داده شود سپس کارت بعدی مستقیماً کارت زرد خواهد بود.
ب)کارت زرد:تعلیق موقتی برای 2 دقیقه
چنانچه به بازیکن، مربی، مدیر تیم کارت زرد نشان داده شود وی 2 دقیقه اخراج موقت (دیسکالیفه) می گردد .اگر کارت زرد دو بار به همان شخصی که قبلا کارت زرد دریافت کرده بود، نشان داده شود سپس کارت بعدی مستقیما کارت قرمز خواهد بود.
توجه:
1. 2 دقیقه تعلیق موقت بازیکن از زمانی شروع می شود که وی در زمین بازی میباشد.
2. چنانچه بازیکن اوت شده کارت زرد دریافت کند، 2 دقیقه اخراج موقت وی بعد از احیاء و بازگشت او به زمین مسابقه شروع می شود.
3. تیمها اجازه ندارند به جای بازیکنی که هم اوت شده و هم کارت زرد دریافت کرده بازیکن اوت بعدی را به زمین وارد کنند.
ج)کارت قرمز:تعلیق از مسابقه یا حذف از مسابقات.
زمانی که بازیکن، مربی، و یا سرپرست تیم کارت قرمز دریافت می کند از مسابقه و یا تورنمنت اخراج می شود.
وظایف سر داور
1)سکه بیاندازد (انجام قرعه کشی).
2) بازی را شروع کند.
3) زمان حمله را اعلام می کند.
4) تعویض و جایگزینی بازیکنان را اعلام کند.
5) نظارت کلی و اداره مسابقه.
6) اعلام کردن زمان شروع و تایم اوت و شروع دوباره بعد از تایم اوت و پایان هر نیمه مسابقه با کمک داور خط.
7) اعلام امتیاز تیمها قبل از 5 دقیقه پایانی.
8) اعلام زمان پایان هر دقیقه در 5 دقیقه پایانی.
وظایف داوران
داوران می بایست مسابقه را اداره کنند و تصمیمات را بر اساس قوانین بازی و مسابقات تا پایان بازی اتخاذ کنند.
وظایف داوران پشت خط
1. می بایست در ثبت زمان شروع و پایان مسابقه به سرداور کمک کند.
2. می بایست در اعلام زمان نیمه، تایم اوت و شروع بعد از هر تایم اوت به سرداور کمک کند.
3. می بایست در اعلام زمان مسابقه در هر دقیقه در پنج دقیقه پایانی به سرداور کمک کند.
4. می بایست در تعویض و جایگزینی بازیکنان به سرداور کمک کند.