سوارکاری و فواید آن برای تناسب اندام و روان
سوارکاری تنها یک فعالیت سرگرم کننده برای انجام با خانواده یا دوستان نیست. این ورزش همچنین فواید بیشماری برای سلامت جسمی و روحی دارد.
در ظاهر ممکن است به نظر برسد که یک سوارکار به سادگی در پشت اسب مینشیند و از سوارکاری با اسب لذت میبرد، اما در واقع، او ماهیچههای خود را در تمام نقاط از بدنش، از ناحیه مرکزی گرفته تا قسمت داخلی ران و بازوها درگیر کرده است.
برای آگاهی بیشتر ازسوارکاری و فواید آن برای تناسب اندام و روان ( فواید سوارکاری برای بانوان + فواید ورزش سوارکاری ) با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.
ورزش سوارکاری
حفظ وضعیت مناسب برای سواری، تقویت عضلات مرکزی، پشت و قفسه سینه از جمله مواردی است که در ورزش سوارکاری اتفاق میافتند. سوارکار باید ماهیچههای خاصی از بدنش را منقبض کند تا تعادل خود را در حین اسب سواری حفظ کرده و بدن خود را در وضعیت عالی نگه دارد. حفظ وضعیت مناسب باعث کاهش استرس در پشت فرد میگردد.
سوارکار باید حرکات خود را با حرکات اسب هماهنگ کند و آگاهی محیطی و فضایی خود را توسعه دهد و در صورت نیاز وضعیت خود را نیز تنظیم کند. او از بازوها، پاها و زین به طور همزمان برای هدایت اسب و عبور از موانع استفاده میکند.
اسب سواری نوعی ورزش با شدت متوسط محسوب میشود. بسته به نوع، شدت و مدت زمان سواری، میتواند ضربان قلب را افزایش داده و صدها کالری بسوزاند. ریتم طبیعی حرکت اسب باعث گردش خون سالم و احساس آرامش در سوارکار میگردد، همچنین عضلات سفت را کشیده و دامنه حرکتی مفاصل را افزایش میدهد.
فواید ورزش سوارکاری
1 | تقویت عضلات میان تنه |
2 | عضله سازی |
3 | بهبود تعادل و هماهنگی |
4 | کالری سوزی |
5 | کاهش فشار خون |
6 | تقویت سیستم قلبی عروقی |
۱. تقویت عضلات میان تنه
اسب سواری ورزشی است که نیاز به تعادل و ثبات دارد و تعادل و ثبات بدن در درجه اول توسط عضلات میان تنه تامین میشود. حفظ وضعیت بدنی درست و اصولی روی زین، این عضلات را فعال میکند و در طول زمان منجر به بهبود قدرت میان تنه خواهد شد.
۲. عضله سازی
نه تنها ورزش سوارکاری برای بالا بردن قدرت بدنی عالی است، بلکه اسب سواری منظم به شما کمک میکند تا عضله بسازید و دامنه حرکتیتان هم بیشتر شود.
آنهایی که تازه اسب سواری را شروع کردهاند یا پس از مدتی دوباره روی اسب نشستهاند، بدون شک بدن درد روز بعد سوارکاری را به خاطر دارند؛ درست مانند بدن درد بعد از بدنسازی!
در هر قسمت از ورزش سوارکاری یک سری گروه عضلانی درگیر میشود؛ چه وقتی که سوار اسب میشوید، چه وقتی که با سرعت میرانید، یا تغییر جهت میدهید یا یورتمه میروید، گروههای عضلانی شما سخت مشغول کار هستند.
اسب سواری گروههای عضلانی مختلفی را، به خصوص عضلات میان تنه و پایین تنه را درگیر میکند. این گروههای عضلانی شامل عضلاتی مانند راست شکمی، مورب شکمی، باسن، چهارسر ران، پشت پا و دور و نزدیک کنندههای ران میشود.
۳. بهبود تعادل و هماهنگی
برای حفظ ثبات در هنگام سوار شدن روی اسب باید مرکز ثقل خود را با مرکز ثقل اسب تراز کنید. این کار ساده نیست و نیازمند تلاش و تمرین زیادی است؛ بسیار بیشتر از آنچه فکر میکنید! زیرا مرکز ثقل اسب همیشه در حال نوسان است.
برای اینکه تعادل خود روی اسب را پیدا کنید، باید وضعیت مناسبی را روی زین پیدا کنید و روی آن بمانید، بدن خود را تراز کنید و وزن خود را به طور مساوی با دو پایتان به طور ایمن روی رکابها تقسیم کنید.
۴. کالری سوزی
شاید فکر کنید در ورزش سوارکاری، اسب است که همه زحمتها را میکشد و همه کارها را میکند، بنابراین همه کالری سوزیها برای اسب خواهد بود. بله این حرف درست است؛ اما سوارکار هم درحال ورزش است و کالری میسوزاند.
درگیر کردن ماهیچهها و تلاش برای حفظ تعادل روی اسب، بسیار بیشتر از آن چیزی که فکرش را کنید، کالری مصرف میکند. وقتی برای اولین بار این ورزش را شروع کنید با ثابت نشستن روی اسب بسیار چالش خواهید داشت؛ اما به مرور همه حرکات برایتان عادی میشود؛ ولی فراموش نکنید حتی زمانی که کاملا حرفهای شدید هم هنوز مشغول کار سخت و کالری سوزی بالایی هستید.
محققان دانشگاه A&M تگزاس میزان کالری سوزی ورزش سوارکاری را به دقت محاسبه کردهاند و دیدند که پیادهروی با اسب به مدت ۴۵ دقیقه میتواند تا ۲۰۰ کالری بسوزاند.
۵. کاهش فشار خون
یکی از فواید ورزش منظم برای سلامتی، تنظیم فشار خون است. تحقیقات نشان داده است که فعالیت بدنی منظم میتواند فشار خون بالا را ۵ تا ۸ میلیمتر جیوه کاهش دهد. همچنین ثابت شدهاست که بودن در کنار حیوانات به کاهش فشار خون کمک میکند و ورزش سوارکاری نیز برای رفع خستگی و کاهش استرس عالی است، بنابراین یک بُرد تمام عیار است.
اگر به حیوان نجیب اسب و این ورزش علاقهمند هستید، پس میتوانید علاوهبر لذت بردن از وقت گذراندن با اسب، از فواید این ورزش و به خصوص بهبود فشار خون هم بهرهمند شوید.
۶. تقویت سیستم قلبی عروقی
اسبها نه تنها نمادی از مهر و عاطفه هستند، بلکه به معنای واقعی هم برای سلامت قلب سوارکاران مفید هستند! اسب سواری یک ورزش هوازی است که با انجام مرتب آن سیستم قلب و عروق شما هم تقویت میشود.
فواید سوارکاری برای بانوان
1 | بهبود تعادل و کنترل بدن |
2 | کاهش استرس و اضطراب |
3 | افزایش اعتماد به نفس |
سوارکاری برای بانوان مزایای بسیاری دارد، اینجا تعدادی از آنها ذکر میشود:
1- بهبود تعادل و کنترل بدن: سوار کردن اسب یک فعالیت فیزیکی بسیار خوب است که بانوان را به تمرینات تعادل و کنترل بدن ترغیب میکند. سوار کردن به دلیل نیاز به کنترل اسب ، بانوان را مجبور میکند تا توجه خود را به حرکت بدن و تنظیم تعادل خود بدهند. به همین دلیل ، سوار کردن یکی از بهترین راه هایی است که برای بهبود تعادل و کنترل بدن بانوان میتوان انجام داد.
2- کاهش استرس و اضطراب: سوارکاری میتواند برای کاهش استرس و اضطراب بسیار مفید باشد. بسیاری از بانوان از سوار کردن اسب به عنوان یک راه برای آرام کردن خود و کاهش استرس استفاده میکنند. همچنین، سوارکاری به دلیل حرکت در فضای باز و بودن در معرض آفتاب و طبیعت، به عنوان یک روش درمانی موثر برای اضطراب و افسردگی شناخته شده است.
3- افزایش اعتماد به نفس: سوار کردن اسب میتواند به بانوان کمک کند تا اعتماد به نفس خود را بهبود بخشند. زمانی که یک بانویی میتواند اسب را کنترل کند و به آن اعتماد کند ، به نوعی توانایی خود را در کنترل دادن و مدیریت امور بهتر میکند. این به افزایش اعتماد به نفس و خود ارزیابی بانوان کمک میکند.
4- بهبود عملکرد قلب و عروق: سوارکاری یک فعالیت قوی قلب و عروق است.
عوارض اسب سواری برای بانوان
اسب سواری به عنوان یک ورزش و فعالیت بدنی مفید برای همه افراد، از جمله بانوان، شناخته شده است. با این حال، ممکن است در برخی موارد برای بانوان عوارضی ناشی از این فعالیت به وجود آید. برخی از این عوارض شامل موارد زیر میشود:
۱. درد و سختی عضلانی: اسب سواری یک فعالیت بدنی بسیار سخت است که نیاز به قدرت عضلات بالایی دارد. برای بانوانی که در سطح بدنی ضعیف هستند، ممکن است باعث درد و سختی عضلانی شود.
۲. درد در مناطق حساس: اسب سواری ممکن است باعث درد و تحریک در مناطق حساسی مانند ناحیه شکم و لگن شود.
۳. آسیب به استخوانها: اسب سواری ممکن است باعث فشار بر روی استخوانهای بانوان شود که میتواند به آسیب و ضعف در این استخوانها منجر شود.
۴. خطر آسیب در ناحیه کمر: برای بانوانی که با مشکلات در ناحیه کمر مواجه هستند، ممکن است اسب سواری باعث تشدید و تبدیل شدن این مشکلات به آسیب های جدی شود.
۵. آسیب در پاها: در برخی موارد، استفاده بیش از حد از استیبل ها و بوت های ایمنی ممکن است باعث آسیب به پاهای بانوان شود.
با این حال، برای کاهش این عوارض، بانوان میتوانند با رعایت اصول و راهنماییهای کارشناسان اسب سواری، مانند استفاده از لباسهای مناسب، تمرینات کشیده، ورزش های تقویتی و استفاده از تجهیزات ایمنی مناسب، از لذت اسب سواری بدون مشکلات برخوردار شوند.
سوارکار باید هوشیاری خود را حفظ کرده و به هر گونه تغییر در سرعت و جهت اسب سریعا واکنش نشان دهد. او همچنین مهارتهای حل مسئله را از طریق کشف نحوه ارتباط با اسب و عبور از موانع در مسیر، توسعه میدهد.
اسب سواری دوری از عوامل استرسزا و نگران کننده است. سوارکار بایستی مدام در حال تمرکز باشد. سواری برای کاهش سطح استرس و تقویت حس خوب شناخته میشود. گذراندن وقت با حیوانات همچنین باعث ترشح سروتونین در بدن میشود که هورمونی برای تقویت خلق و خو است.
بیشتر بخوانید: تأثیر ورزش بر بیماری MS و بهترین تمرینات برای ام اس