پا پرانتزی در کودکان
پا پرانتزی تقریباً در همه بچه ها به درجات مختلف وجود دارد بطوری که اگر بچه زیر 18 ماه پا پرانتزی نداشته باشد تا حدودی غیر طبیعی است. به این وضعیت ژنوواروم Genu varum هم میگویند. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.
در طول رشد زانو چگونه تغییر می کند؟
پرانتزی بودن پای نوزاد در بدو تولد به علت شکل قرار گرفتن وی در شکم مادر است. این وضعیت با رشد بچه کمتر شده بطوری که در سن 18 ماهگی پاهای بچه تقریباً مستقیم می شوند. بعد از آن بتدریج انحراف برعکس می شود یعنی پاها به سمت بیرون متمایل می شوند بطوری که وقتی زانو ها را به هم می چسبانیم مچ پاها از هم قدری فاصله می گیرد. شکل اندام های تحتانی در این سنین به شکل حرف X انگلیسی درمیاید. این وضعیت در سنین 4-3 سالگی به حداکثر می رسد و در سنین 6 سالگی اندام های تحتانی شروع به صاف شدن کرده و بتدریج شکل اندام های یک فرد بالغ را به خود می گیرند. تمام این ها سیر طبیعی رشد انسان هستند و اگر بچه شما انطور است طبیعی بوده و نیاز به درمان ندارد.
پا پرانتزی گاهی بدنبال بیماری های خاص ایجاد می شود
ولی گاهی پا پرانتزی به علت یک بیماری و یک اختلال ایجاد می شود. بیماری بلانت Blount disease یکی از این بیماری ها است که کودکان نوپا را مبتلا می کند و موجب می شود رشد ساق در قسمت های بالای درشت نی دچار اختلال شود. در این بیماری حتی در سه سالگی هم پرانتزی شدن پا بهتر نشده بلکه پیشرفت می کند. این بیماری نیاز به درمان دارد. اگر زود تشخیص داده شود ممکن است درمان با یک بریس کفایت کند. اگر درمان با بریس موفقیت آمیز نبود ممکن است برای ممانعت از پیشرفت بیماری نیاز باشد تا از عمل جراحی استفاده شود.
این بیماری ممکن است در بچه های در سنین بلوغ هم ایجاد شود. این بچه ها معمولاً چاق هستند و معمولا درمان با بریس در این گروه سنی موفقیت آمیز نبوده و این بیماران معمولاً نیاز به عمل جراحی دارند.
گاهی پا پرانتزی در کودکان نوپا به علت بیماری های متابولیکی مثل راشیتیسم ایجاد می شود. این بیماری معمولاً به علت کمبود ویتامین D در غذا ایجاد می شود. البته علت راشیتیسم گاهی عدم توانایی بدن در جذب و یا سوخت و ساز ویتامین D است. این بیماران هم معمولا برای اصلاح تغییر شکل اندام پایینی شان نیاز به عمل جراحی دارند.
🔽مقاله پیشنهادی🔽