پرخوری عصبی چیست؟چطور پرخوری استرسی را درمان کنیم؟
پرخوری عصبی یا پرخوری ناشی از استرس یک اختلال تغذیهای است که در آن فرد نسبت به سایر افراد حجم بیشتری از غذا را در زمانی کمتر از دیگران میخورد. پرخوری ناشی از استرس یعنی غذا خوردن در پاسخ به استرس، مخصوصا زمانیکه که گرسنه نیستید. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.
به طور مشابه، پرخوری احساسی یعنی غذا خوردن در پاسخ به یک احساس، که هر احساسی را شامل میشود. پرخوری عصبی به این معناست که احساسات شما تعیین میکنند که چه موقع و چه مقدار غذا بخورید، نه بدن شما.
اغلب افراد مبتلا وزن طبیعی دارند ولی در هنگام غذا خوردن کنترلی بر آن ندارند و نمیتوانند جلوی غذا خوردن خود را بگیرند. برخی افراد بین بیاشتهایی عصبی و پرخوری عصبی در نوسانند. در بیاشتهایی عصبی فرد بخاطر ترس از چاقی هرچه کمتر تغذیه میکند و امکان دارد از گرسنگی بمیرد. گرچه هم بیاشتهایی عصبی و هم پرخوری عصبی در مردان هم دیده میشود اما اغلب زنان و دختران جوان را مبتلا میسازد. علل ایجاد این بیماری
علت ایجاد این بیماری ناشناخته است. به احتمال زیاد این بیماری ناشی از اختلال در کنترل مغزی اشتها و خلق روی میدهد. چنانچه مبتلا به این بیماری باشید امکان دارد: در خانواده سابقهای از اختلالات تغذیهای داشته باشید. سابقه فردی یا خانوادگی از اختلالات خلقی مثل افسردگی یا اختلالات اضطرابی و یا دوقطبی داشته باشید.
رای اکثر افراد، غذا آرامش بخش است و متاسفانه، غذاهای ناسالم معمولاً بیشترین آرامش را فراهم میآورند. به گفته دکتر راشل گلدمن، «پرخوری احساسی بسیار رایج است و مشکلی در این مورد وجود ندارد، اما اگر در زمانی که استرس دارید و یا احساساتی شدهاید غذا خوردن تنها روش مقابلهای شما و تنها راهبرد شما باشد میتواند مشکل ساز شود.»
گلدمن یک روانشناس متخصص در زمینهی عادات غذایی است، میگوید که بسیاری از مردم دچار پرخوری عصبی میشوند. «غذا آرامش بخش است، اما اگر موجب پریشانی شما میشود، باعث افزایش وزن ناخواسته میشود یا اینکه بهترین راهبرد مقابلهای شماست، در این صورت مسئلهای است که باید به آن رسیدگی شود»
بیشتر بخوانید: چگونه بر استرس و اضطراب در ورزش غلبه کنیم؟