ریکاوری با آب سرد؛ فواید حمام یخ بعد از ورزش
ریکاوری با آب سرد در حال تبدیل شدن به یک روش ریکاوری محبوب است و ثابت شده که این روش برای بهبود فعالیتهای ذهنی موثر واقع میشود، اما اثرات آن بر فعالیتهای عینی بسیار کمتر آشکار شده است. با وجود تاثیر این روش در روند ریکاوری، پاسخهای روانی فیزیولوژیکی این متد در حال حاضر به طور کامل شناخته نشده است. با سایت دانستنی های ورزشی همراه باشید.
ریکاوری بخش مهمی از تمرین است زیرا برای به حداقل رساندن خطر بیش تمرینی و آسیب، و در عین حال ارتقای آمادگی جسمانی و روانی مورد نیاز است. این امر به ویژه در طول دورههای تمرینی شدید یا مسابقات، برای حفظ عملکرد بهینه اهمیت بسیار زیادی دارد.
درک اهمیت این روش منجر به استفاده و توسعه بسیاری از تکنیکهای ریکاوری مانند ماساژ درمانی، فوم رولینگ، تحریک الکتریکی، لرزش کل بدن، استفاده از لباسهای فشرده، اکسیژن درمانی هیپرباریک و درمان غوطه وری در آب سرد و گرم و حمام کنتراست (غوطهوری در آب گرم و سرد به صورت متناوب) شده است.
غوطه وری در آب سرد که با نامهای دیگری همچون حمام یخ و درمان با آب سرد نیز عنوان میشود، روشی است برای بهبود پروسه ریکاوری که شامل غوطه وری کل بدن، بلافاصله بعد از ورزش، در آب سرد با دمای (≤۱۵˚C/۵۹˚F) است. علیرغم اینکه تاثیر غوطه وری در آب سرد بر بهبود فرد بسیار کم است اما در حالت کلی این روش به عنوان متدی موثر در افزایش ریکاوری ثابت شده است.
روش ریکاوری با آب سرد به دلیل توانایی بالا در ریکاوری سریع و کاهش درد عضلانی تاخیری (DOMS) به یک روش ریکاوری محبوب در میان متخصصین ورزشی تبدیل شده است. اصطلاح درمان غوطه وری در آب به طور کلی به تمامی روشهای ریکاوری مبتنی بر آب مانند غوطه وری در آب سرد، گرم، و حمام کنتراست اطلاق میگردد. در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما تضعیف مسیرهای التهابی و اثرات هیدرواستاتیک ریکاوری با آب سرد هر دو باعث جذاب شدن روش ریکاوری با آب سرد هستند.
علاوه بر این، ممکن است غوطه وری در آب سرد از نظر ریکاوری، تاثیر مثبت کمتری نسبت به غوطه وری در آب گرم داشته باشد. اثرات مزمن غوطه وری در آب سرد هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما برخی تحقیقات نشان دادهاند که ممکن است این روش از سازگاری عروقی و عضلانی در تمرینات استقامتی و مقاومتی جلوگیری کند. در نهایت، طبق مطالعات اخیر، مدت زمان ایده آل برای غوطه وری در آب سرد جهت ریکاوری، بین ۱۱-۱۵ دقیقه است.
بیشتر بخوانید: بهترین ورزش برای درمان آرتروز زانو